ANALİZ

 
Muhsin Yazıcıoğlu, “gizli tanık” mıydı? Bu sorunun cevabını ölmeden 2 ay önce vermişti. Hem de önemli bir günde; Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta ‘one minute’ çıkışında bulunduğu 19 Ocak tarihinde. O akşam Yazıcıoğlu’nun daveti üzerine Ankara-Konya Yolu’ndaki Hacı Baba Restoranı’nda akşam yemeğinde idik. Masada iki genel başkan yardımcısı, basın danışmanı da vardı. ‘Ergenekon Davası’ konuşulurken söz bir ara fısıltı halinde dolaşan “gizli tanık” iddialarına geldi. Açıkça sordum: “Gizli tanık mısınız?” Kendi kulağına da bu söylenti gelmiş olmalı ki suratı asıldı: ”Ben her işimi açık yaparım. Bunlar yalan” dedi.

Dink cinayeti
Bu sözlerin belli merkezler tarafından kasıtlı bir şekilde uydurulduğunu düşünüyordu. “Bizi bu işlere bulaştırmak istiyorlar” dedikten sonra ‘Ergenekon Davası’nda adı geçen, tanışıklığı olan bazı isimlerden bahsetti. Hrant Dink cinayetinin zanlılarından Erhan Tuncel’in Yazıcıoğlu ile fotoğrafı yayımlanmıştı. O fotoğrafa da göndermede bulunan Yazıcıoğlu, Dink cinayetiyle partisinin ilişkilendirilmesinden ne denli rahatsız olduğunu da anlattı. Muhsin Yazıcıoğlu belki daha fazla şey anlatacaktı ama yemek bir gürültüyle sona erdi.
Restoranda bir uğultu olmuş, hemen herkes TV’nin başına doğru yönelmişti. Bizler de ayağa kalkıp, TV’ye doğru gittik. Televizyonlarda Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta “one minute” çıkışı yaptığı görüntü vardı. Bir süre sonra da restorandan ayrıldık.



ÖMER ŞAHİN/Radikal