Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu ve 6 kişinin ölümü ile sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili yeni bulgular ortaya çıktı. Kazadan yaralı olarak kurtulan gazeteci İsmail Güneş'in, cep telefonuyla 112 Acil haricinde 12 dakikalık bir görüşme daha yaptığı belirlendi. Savcılıktaki telefon dökümlerine göre İsmail Güneş, helikopterin düştüğü gün 16.34'ten 19.04'e kadar 16 defa aynı kişiyle görüştü. İsmail Güneş ile 12 dakika boyunca kimin görüştüğünü araştıran savcılığın, ilginç bilgilere ulaştığı öğrenildi.
 
25 Mart 2009 tarihinde saat 15.03'te BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter düştü. Kazada Yazıcıoğlu ile birlikte, Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, belediye meclis üye adayı Murat Çetinkaya, pilot Kaya İstektepe ve gazeteci İsmail Güneş hayatını kaybetti. Helikopter düştükten 26 dakika sonra gazeteci İsmail Güneş, 112 Acil ile telefon görüşmesi yaptı. Güneş, 112 Acil görevlileri ile 9 defa iletişim kurdu. Yedi aramayı kendisi yaparken iki arama 112 Acil görevlileri tarafından gerçekleştirildi. Güneş ile son görüşme saat 17.23.33'te yapıldı. Fakat Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki (TİB) ayrıntılı telefon dökümlerine göre İsmail Güneş'in, son telefon konuşmasını 19.04'te yaptığı anlaşılıyor. Kazadan sonra İsmail Güneş, 0 506 9787085 numaralı telefondan 16 defa arandı. Toplam 11 dakika 54 saniye konuşan İsmail Güneş'i arayan GSM numarası o dönem Sivas'ta SRT Televizyonu'nda muhabirlik yapan Emra Kara'ya ait.
 
EMRA KARA: GÖRÜŞMEYİ BEN YAPMADIM

Emra Kara, görüşmelerin kendisine ait olmadığını söyledi. Kaza günü İsmail Güneş'in telefonunu defalarca aramasına rağmen ulaşamadığını belirten Kara, "Kazadan 15-20 gün sonra Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne ifade için çağırıldım. Emniyet'ten tarafıma numaranın kayıtlarda olduğunu söylediler. Ben de sadece telefonun bir kere çaldığını ve kapandığını söyledim. Hattı olaydan sonra 4 ay daha kullandım. İsmail Güneş ile kazadan sonra telefon görüşme detaylarında adımın çıkmasına şaşırdım." diye konuştu. Kullandığı telefon hattı ile ilgili Mart 2009 dönemine ait kullanım detaylarını GSM şirketinden istediğini kaydeden Kara, "Bu bilgilerin tarafıma verilemeyeceği söylendi. Kayıtlardaki aramaları ben gerçekleştirmedim. Ama benim adımın geçiyor olması tuhaf." dedi.
 
Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, korsan programlar vasıtası ile Emra Kara'nın telefonu üzerinden görüşme gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi. TİB kayıtlarına göre Güneş'in son görüşmesinin Sivas'tan yapıldığının belirlendiğini ifade eden Yavuz, "Görüşen kişinin Sivas cadde ve sokaklarında araçla gezerek görüştüğünü anlıyoruz. Bu Emra Kara değil ise Emra'nın telefonu üzerinden görüşmeyi yapan kim? Bunun ortaya çıkarılması gerekiyor." açıklamasında bulundu.




Zaman