Türk Müteahhitler Birliği ve Vakıf 200 tarafından düzenlenen 'Yeni Anayasa' toplantısında konuşan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa konusunu toplumun gündeminde tutmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. "Yeni Anayasa toplumun gündeminde yoksa bir kısım işleri götürmek de zor olacak. 14 bin kuruluşa yazı yazdım. Derneğe, üniversiteye, sivil toplum kuruluşuna. Henüz istediğimiz noktada değiliz." diyen Çiçek, bir çok kuruluşa yazı yazıp davette bulunulmasına rağmen henüz dönüş yapmayan yerler olduğunu ifade etti. 


Siyasi partilerden de dönüş olmadığını kaydeden Çiçek, "Görüş bildirenlerden konuşulması en kolay, soyut şeyler geldi. Nasıl bir model, başkanlık mı yarı başkanlık mı parlamenter sistem mi. Bunun kendi içindeki dengeleri ne olacak. Bu işte görüş bildirenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Zor olan burasıdır." şeklinde konuştu. 


"SEÇİM DÖNEMİNDE MATRUŞKA SORULAR ARKA ARKAYA GELECEK" 

Bu yılın sonuna doğru yeni anayasa çalışmasını belli noktaya getirmek gerektiğini söyleyen Çiçek, seçim ortamında anayasa tartışmalarının çok kolay olmayacağını dile getirdi. Çiçek, "Türkiye bölünüyor mu bölünmüyor mu. Bir sürü matruşka sorular arka arkaya gelecektir. Seçmen açısından bu sorular zor olur. Bu işi, bu yılın sonunda belli noktaya getirmeliyiz. 4 partinin anlaştığı konuları belli noktaya getirelim." çağrısı yaptı. (CİHAN)