(İHA) - TAYSAD Yönetim Kurulu, Türk otomotiv sanayisine daha fazla katma değer oluşturabilmek için sektörün önemli şehri Bursa'da otomotiv sanayicileriyle bir araya geldi. Bursalı sanayicilere çalışmaları hakkında bilgi veren TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kaya, faaliyetlerinin büyük bir bölümünü Bursa ve bölgesine yaptıklarını söyledi. Kaya, otomotiv alanında 50 yıllık bir geçmişe sahip olan Bursa'nın Türkiye'de otomotiv sanayisinin kalbi olduğunu vurguladı. Son 10 yılda yapılan yeni yatırımlarla ihracat rakamlarında ciddi artışların yaşandığını söyleyen Kaya, "İhracat rakamlarındaki artış, kalite ve üretim konusunda başarılı çalışmalar, Bursa bölgesindeki sanayimizi daha da ön plana çıkarmıştır. 'Ar-Ge ile Küresele' sloganı altında yeni projeler gerçekleştirdik. TÜRKAK ile birçok eğitim faaliyeti düzenledik. Eğitim çalışmalarının yanı sıra 5746 sayılı Ar-Ge Teşvik Kanunu kapsamında Ar-Ge Merkezi eğitimleri için programlar gerçekleştirdik. Şu ana 10 firmamızın başvurusu kabul edildi. Hepinizin de bildiğiniz gibi artık neredeyse tüm kararlar global alınıyor. Dolayısıyla yeni projelerdeki paylarımız azalıyor. Eğer siz ana üretici firmaların tedarikçi portalinde global üretici olarak varsanız bir şansınız var. Yoksanız 1. seviye tedarikçi sizinle bir anlaşma yaparsa projede yer alabilirsiniz. Maalesef kararların çoğu Türkiye'de alınmıyor. Bu duruma bir de bankacılık önlemlerini eklersek işimiz iyice zorlaştı" diye konuştu.

"HEDEF DOĞU ÜLKELERİ OLMALI"
TAYSAD olarak dünyanın çeşitli ülkelerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaya, Türkiye'nin batıdan çok doğuya doğru yönelmesi gerektiğinin altını çizdi. Rusya ve Güney Afrika'ya inceleme gezilerinde bulunduklarını söyleyen Kaya, "BMW Almanya ziyaretleri yaptık. Şu anda 26 firmamız BMW tedarikçi portaline girmiş durumda. Bu sayıları artırmamaz lazım. Sadece otomotiv sanayi değil, taşıt araçlarını kapsayan her alanda faaliyet gösteriyoruz. Güney Afrika, Rusya ve Hindistan'a ziyaretler
düzenliyoruz. Bu bölgelerde çok büyük fırsatlar var. Bizler batıya dönük olan yüzümüzü artık biraz doğuya çevirmeliyiz. Ayrıca Brezilya'yı incelemenizi öneririm. Çok değişik iş fırsatları var" şeklinde konuştu.

"YAN SANAYİ İŞLETMELERİNİN SAYISI 300'DEN 125'E DÜŞTÜ"
Sanayi Bakanlığı'mızın önderliğinde TAYSAD-OSD ve ODD'nin katkılarıyla Otomotiv Sanayi Strateji Bölgesi oluşturulduğunu hatırlatan Kaya, yan sanayi işletmelerindeki büyük düşüşe değindi. Kaya, "AR-GE bizim yakın geleceğimizi ilgilendiriyor. Burada var olacaksak, mutlaka yeni AR-GE çalışmaları yürütmeliyiz. 350 yan sanayi firmamızın sayısı 125'e düştü. Gelecekte bunun daha düşmesinden korkuyorum. Noksanlık var. Bugüne kadar maalesef test pisti oluşturamadık. Rüzgar tünelimiz de yok. Deneyemiyoruz.
Bunlarla ilgili faaliyetler devam etmekte. Olumlu haberler aldık. 2010 yılında pist projesinin biteceği düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

"ANAYASA'NIN 3 MADDESİ KALDIRILIRSA GENEL GREV OLUR"
Çalışma hayatını çok ciddi rahatsız eden gelişmeler olduğunun altını çizen Kaya, mevcut Anayasa'nın 51., 53. ve 54. maddelerindeki bazı fıkraların değiştirilmesi halinde otomativ fabrikaların zor durumda kalacağını vurguladı. Bu 3 maddenin değiştirileceğini ifade eden Kaya, "Hepinizin bildiği gibi1970 ile 1980 yılları arasında ülkemizde yaşanan pek çok grev, lokavt, iş durdurma fabrikalarımızı çok etkiledi. Ancak bugün Anayasa'da yapılması planlanan bazı değişiklikler sektörümüzü ve çalışma hayatımızı
sıkıntıya sokacak maddeler içeriyor. 51. 53. ve 54. maddeler bizi etkiliyor. Bu yeni düzenlemeler ile çalışma hayatında ciddi problemlerin oluşması kaçınılmazdır. Nedir bu değişiklikler? 51. madde 4. fırkada, 'Aynı zamanda ve aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunamaz.' Bu madde önemli. Fabrikalarımzda hepimizin bağlı olduğumuz sendikalar var. Bu madde ile sendikaların sayısı 1 değil, 2 ya da 3 olacak" dedi.

"NASIL AYAKTA DURALIM?"
AB'ye üye yolunda önemli adımlar atan Türkiye'nin mevcut Anayasa'daki maddelerin kaldırması halinde otomotiv sanayicilerinin durumunun düşündürücü olduğunu vurgulayan Kaya, konuşmasına şöyle devam etti:
"Anayasa'nın 53. madde 4. fırkasında, 'Aynı iş yerinde aynı dönem içerisinde birden fazla toplu iş sözleşmesi yapılamaz ve uygulamanaz' maddesi yer alıyor. Bu da yürürlükten kaldırılıyor. Şimdi bu ne anlama geliyor? İki sendika var. İki toplu sözleşme var. Biriyle anlaştınız, diğeriyle anlaşamayacaksınız. Fabrikanın yarısı çalışacak yarısı çalışmayacak. 54. madde. 3. fırka 'Grev esnasında greve katılan işçilerin ve sendikanın kasıtlı veya kusurlu hareketleri sonucu grev uygulanan iş yerinde sebep oldukları maddi zarardan sendika sorumludur' maddesi de önemli. Bunların altından kalkamıyoruz. Farklı ücret politikaları, garip garip uygulamalar çıkıyor. Bu maddeler yürürlüğe girerse genel grev kararı da olacak. AB'ye girmeye adayız. Hangi AB ülkesinde genel grev var. Bunlar bizi ancak genel greve götürür. Çok iyi ihracat yapabiliriz. İşletmeleri nasıl ayakta tutacağız, bunu çok merak ediyorum. Hakkaten çok düşündürücü."

Kaya'nın konuşmasının ardından söz alan TAYSAD Genel Sektereteri Özlem Gürşan Arkan, dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Programın sonunda eski UİB Başkanı Ferit Sünneli ve BOSCH Türkiye Sorumlusu Hermann Butz adına da TAYSAD Üyesi Gökhan Tunçdöken'e plaket verildi.