AK Parti’nin İstanbul’daki milyonluk mitinglerinin organizasyonunu 13 yıldır sürdüren YRD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz, Yenikapı’daki dev mitinge de imza attı. Organizasyonda güvenlik birimleri hariç 13 bin kişinin görev aldığını söyleyen Karadeniz, şunları söyledi:
“Hepsinin benim kadar emeği var. En çok da Cumhurbaşkanı’mız Erdoğan’ın emeği var. Mitingin organizyonunu üstlendiğimde bu mitinge sağlanacak katılımın farkındaydık ve planlamamızı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı’mıza sunduk. Ancak kendisi çok detaycı. Alana kurulacak ses sisteminden, miting alanına gelecek insanların ulaşım sorununa kadar tüm detayları bilmek istiyor. Vatandaşla arasına konulacak bariyerin metresi bile soru olarak geliyor.”

5 MİLYONA ULAŞTI
AK Parti’nin organizasyonlarda kendilerine yetki ve inisiyatif verdiğini söyleyen Karadeniz, “İşimize müdahale edilmiyor ve bu başarı ortaya çıkıyor. Yenikapı’daki miting gerçekten kritik bir virajdı. Diğer partiler de vardı. Seçilen müziklerden anonslara kadar tüm detaylar hesaplandı. En küçük bir hata yanlış algıya neden olabilirdi” bilgisini verdi.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin 3.5 milyon kişi olarak hesaplandığını belirten Fikret Karadeniz, şunları dedi:
“Bu tür organizasyonlarda en büyük sorun ulaşım. Miting alanına insanlar gelirken, şehir trafiğini felç etmemeniz gerekiyor. Bu yüzden yıllardır bu mitinglerde deniz ulaşımını devreye sokuyoruz. Ancak saatler öncesinden alan doldu. Protokol yolu olarak kullanmayı planladığımız sahil yolu bariyerle kapatılmıştı. Vatandaşlarımızın alana girişleri için bu yoldan bile giriş açıldı. Bazı katılımcılar teknelerden inemedi. Deniz seferlerini durdurmak zorunda kaldık. Bu sayede birçok insan miting alanına giremese de yaklaşabildi. Mitinge katılımın 5 milyon kişiye yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.”

HAYAT NORMALE DÖNDÜ
Miting programı bittikten sonra milyonlarca kişinin evine ulaşması ve İstanbul trafiğinin felç olmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Fikret Karadeniz, “5 milyon kişinin tahliyesini sağladık. Ama bizim için iş bitmedi. Tabii bir de bu alanın toplanması var (gülüyor) şimdi ona çalışıyoruz” dedi.