HSK Başkanvekili ve 2. Daire Başkan Mehmet Yılmaz, bugün hürriyet Gazetesinde yer alan "Hanefi Avcı kefil olunca, darbe sanığı müdüre tahliye" başlıklı haber için sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Hürriyet Gazetesinde Toygun Atilla imzasıyla yayımlanan haberde "FETÖ davası kapsamında adli kontrol şartıyla tahliye olan eski Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak için Hanefi Avcı'nın mahkemeye "FETÖ'cü olamaz" diye dilekçe gönderdiği ortaya çıktı" denilmişti.

Mehmet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ceza yargılamalarında kararın oluşumuna doğrudan etki eden hukuka uygun elde edilmiş delildir. Bunun dışında hiçbirşey kararı etkileyemez. Kim olursa olsun, hangi sıfatı taşırsa taşısın kişisel kefaletler mahkemece verilecek kararı etkileyemez...Kefalet ceza yargılamasının konusu değildir. Altını çizerek söylüyorum ceza yargılamasında karar için sadece deliller değerlendirilir. Herkes içini rahat tutsun Türk hakim ve savcılarının tamamı Anayasa ve yasaları eksiksiz uygulayan Bilge görevlilerdir." dedi.