Aşama aşama belirlenecek.

AK Parti'nin 12 Haziran'da vitrine çıkaracağı yeni milletvekilleri.

Başvuruların ardından ilk aşama hafta sonu aşılacak. Tüm il başkanlıklarında aday adayları ile ilgili temayül yoklamaları yapılacak.

Yeni isimlerle mevcut milletvekilleri partililere sorulacak. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de yeniden aday olup olmayacağına karar verilecek isimlerden biri.

Takdir Başbakan da ve partililerde olacak. Başbakan Erdoğan, Suudi Arabistan'dan döndükten sonra, konuyu gündemine alacak.

Kimleri aday göstereceğini belirleyecek. Hem anket sonuçları, hem temayül yoklamaları masada olacak.

Kulislerde Başbakan Erdoğan'ın milletvekili olarak görmek istediği bazı isimleri de bu süreçte partiye davet edebileceği konuşuluyor. Yani başvuru yapmamış sürpriz isimlerin de adaylar arasında olabileceği.

Ve aday adaylığı başvuruları süren MHP.

21 Mart'a kalmadan mevcut milletvekillerinden 4'ünün aday olmayacağı kesinleşti. Zeki Ertugay, Bekir Aksoy, Ertuğrul Kumcuoğlu ve Gürcan Dağdaş aday listelerinde olmayacak.

Ve seçimin kilit kurumu YSK. YSK'dan engelliler için iyi üniversite öğrencileri için kötü haber var.

YSK'nın kararı ile üniversite öğrencileri okullarının bulunduğu illerde oy kullanamayacaklar. Oy kullanmak isteyenler ya nüfusa kayıtlı olduğu illere gidecek ya da kayıtlarını bulundukları yere aldırmak zorunda kalacak.

Öğrenciler için oy kullanmak zor olacak. Ama YSK engellilerin oy kullanma şartlarını kolaylaştıracak. Fiziksel engeli olanlar, oylarını okulların giriş katlarında kullanacak.



Cnn Türk