Özbek, yarın Anayasa paketi içerisindeki HSYK’ya ilişkin düzenlemelerle ilgili olarak geniş bir açıklama yapacaklarını da bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa paketinde HSYK'nın yapısına ilişkin değişikliğin yargının sorunlarına yanıt verecek türde olmadığını savundu. Özbek, "Metin, yargı içinde büyük sorunlar yaratacak ve öyle sanıyorum ki yargıdan kamuoyunun beklediği çözümlere ve çarelere de çok uzak bir metindir" dedi.
Özbek, HSYK'dan ayrılışında gazetecilere açıklamada bulundu. Özbek, açıklamasında kuruldaki üyelerle söz konusu düzenleme hakkında bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, basından elde ettikleri metin üzerinde bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaya yarın da devam edeceklerini açıkladı. Özbek, yarın öğleden sonra da geniş çerçeveli bir değerlendirmede de bulunacakalarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Metin yargının sorunlarına yanıt verecek nitelikte değil. Yargı içinde büyük sorunlar yaratacak ve öyle sanıyorum ki yargıdan kamuoyunun beklediği çözümlere ve çarelere de çok uzak bir metindir. Teknik olarak bütün maddelerin üzerinde durarak bir çalışma yapıyoruz. Biz de hukukçuyuz. Bunları özellikle görev yaptığımız HSYK’nın geleceği ile ilgili olarak yapılan bir düzenlemenin teknik detayları üzerinde duracağız. Niye yapıldığı, neden yapıldığı ve nasıl bir ortamda hangi düşünceler ile yapıldığı konusunda bir takım tereddütlerimiz var. Bunları zaman zaman da ifade ettik. Ancak kesinlikle vatandaşın beklediği, vatandaşın lehine olabilecek bir çözüm olduğunu düşünmüyoruz. Kusura bakmayın Yüksek Yargı ile dalga geçiyorlar. Bu kadar açık söylüyorum. Hakketten kendileri bunu istiyorlarsa ciddiyetten uzak bir taslak diye de düşünmek de mümkün.” (ANKA)




  ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER İÇİN TIKLAYINIZ.