Çocukların gökkuşağındaki renk harmonisi gibi olduklarını söyleyen Alkan, "Sizlerin bu halini görüp hala eleştirenler oluyorsa ben bunu şöyle yorumluyorum; acemi ressam gök kuşağını boyarmış." ifadelerini kullandı. Alkan, çocukların eğitiminde görev alan herkesin evlerinden uzakta, fedakârca çalıştıklarını hatırlatarak, öğretmenlere teşekkür etti. 

Hazırladıkları şiir ve şarkıları sunan çocuklar daha sonra da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in makamına geçti. Çocuklarla tek tek tanışan Erbil de, Türk okulları ve okulların kuruluş düşüncesinin herkes tarafından bilinmesi gerektiğini anlattı. Öğretmenleri överken "Bilmedikleri ülkelere gitme şuurunu sizlere aşıladıkları ve bu şuuru verdikleri için görünmez gizli kahramanları, o şahsiyetleri de kutluyorum. Türk öğrenme çabanızı alkışlıyorum. Sizleri yetiştirenlere, Türk milleti olarak minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz. Millet yapılanların farkında değil, 20-30 yıl sonra herkes farkında olacak." dedi. Çocukları makamında kabul eden Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu da hazırlanan şiir ve şarkıları dinledikten sonra, Türk okullarının önemini anlatan bir konuşma yaptı. "Savaşın olmadığı, barışın var olduğu, insan haklarını korunduğu bir dünyayı hayal ediyorum." diyen Karakullukçu, şöyle devam etti: "İşte hocalarımız bunun için varlar. Hakikatten onlarla gurur duyuyoruz. Kültür ve eğitimin kötüsü olmaz. Sizler olmasaydınız bu arkadaşların hiçbirini göremeyecektik. Bu çocuklar, ya başkalarının gördükleri gibi ya da yazdıkları gibi olacaklardı." 

Olimpiyat çocukları dün de Sayıştay Başkanı Recai Akyel'i ziyaret etti. Akyel, konuk öğrencilere, "Türkçe'nin dünyadaki temsilcileri" diye hitap etti. Kurum çalışanları, Türkçe öğrenen dünya çocuklarını izlemek için konferans salonunu doldurdu. Olimpiyatları düzenleyen heyete de teşekkür eden Akyel, Türkçenin misyonunu dünyada taşıyan misafir öğrencilere teşekkür etti. Konuşmalardan sonra, salonu dolduran izleyiciler, Nijeryalı, Afgan ve Mısırlı öğrencilerin şarkılarıyla coştular.(Zaman)