Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık A.M. ile 7 yaşındaki mağdur H.Ş., mağdurun annesi T.Ş., babası S.Ş. ve avukatlar hazır bulundu. Sanık A.M. mağduru hiç tanımadığını belirterek, "Ben olay günü sebze halindeydim, tüm hafta dışarıda oluyorum, markette babam durur. Benim 5 çocuğum var, çocuklarımın gelirini kazanmaya çalışırım. Bu kişileri de hiç tanımam. Mağdur benim, işlerim bu olay yüzünden aksadı" dedi.
 
Mağdurun annesi T.Ş. ise mahkemede olayı anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Çocuğunun olay sonrası sürekli altına kaçırdığını söyleyen anne T.Ş., "Sürekli altına kaçırmaya başladı. Çocuğumun bir şeyi olup olmadığını öğrenmek için üzerine gittiğimde ise her şeyi anlattı. Bana cips aldığı marketteki amcanın cinsel istismarda bulunduğunu söyleyince yıkıldım, öldüm. Elim ayağım titredi. Evimiz cenaze evine döndü. Pınarbaşı'nda benim adım iftiracıya çıktı. İnsan çocuğunu kullanarak böyle bir şeyi nasıl yapar?" diyerek hıçkırarak ağladı. Mağdur H.Ş. ise pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde, olayı şöyle anlattı: 
 
"1. sınıfa gidiyordum. Hafta sonu tatil günü, arkadaşlarımla top oynuyorduk. Bu adam geldi, beni yanına çağırdı, arkadaşlarımı da kovdu. Marketin kapısını kapatarak, benim pantolonumu indirdi. Benim canım çok acıdı. Sonra da bana 'annene söylersen, anneni öldürürüm' dedi. Ağzımı kapattı. Bir gün sonra arkadaşımı eve gönderip beni çağırttı, yine markete gittiğimde aynı şeyi bir daha yaparak, tehdit etti. Üçüncü sefer de ise kamyonet kasasına bindirdi, aynı şeyi yaparken ben bağırdım, enseme bağırma diye vurdu. Sanığın eylemlerinden sonra altıma kaçırmaya başladım, sonra da anneme anlattım."
 
Olay günü mağdurun arkadaşı da tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, mağdurun diğer arkadaşının da dinlenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi