Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Radikal Gazetesi'ndeki aramayla ilgili yargının ne aradığını bilmediğini belirterek, "Bunun neticesinde kendisi orada belgeyi belki araştırıyor, bir bilgiye ulaşmanın gayreti içinde." dedi.

Erdoğan, Irak'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ahmet Şık'ın kitabıyla ilgili olarak Radikal Gazetesi'nde yapılan aramaya ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Avrupa Birliği ülkelerinde neyin nasıl çalıştığını bugüne kadar gördük, görüyoruz. Avrupa Birliği lütfen Yunanistan'daki, Bulgaristan'daki uygulamaları görsün. Bizim bunların ilerisinde attığımız örnek adımlar var. Örnek adımları kimse görmüyor. Burada yargı bir adım atmış. Yargının attığı adım yürütme olarak bizi ilgilendiren bir adım değil. Bunun bağlantıları nelerdir, bunlar neyle bağlantılıdır, nasıl oldu da böyle bir yayınevine veyahutta matbaaya yargı gidilip orada bir inceleme yapılması kararını aldı. Bunu hanginiz biliyorsunuz veya biliyoruz. Ben bilmiyorum. Ama sizler biliyorsanız, bunları açıklayın. Demek ki savcılık burada arama yapılması kararını vermiş. Bunun neticesinde kendisi orada belgeyi belki araştırıyor, bir bilgiye ulaşmanın gayreti içinde. Bunu ben bilemem. Sizin bildikleriniz varsa onları açıklayın. Yargının işlettiği sürece müdahale etme yetkisine sahip değiliz."


Esad ile iki kez görüştük

Başbakan Erdoğan, Suriye'de yaşanan olaylar konusunda ise Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile dün iki kez görüştüğünü bildirdi.

Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'ndan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Irak'a gitti.




Zaman