Açılış konuşmasını yapan Feyzioğlu, özetle şunları söyledi:

“Halkımızın en az yüzde 50’si, Anayasa paketinin içeriğinin Cumhuriyet’in temel ilkelerine ağır zarar verdiği ve bir rejim değişikliğine yol açtığı görüşündedir. Halkımızın en az yüzde 50’si, sonucun kabul edilemez usulsüzlüklerle sakatlandığı görüşündedir. Halkımızın en yüzde 50’si bu sebeple kırgındır ve hukuka güvenini yitirmiştir. Maalesef söz konusu Anayasa değişikliğinin içeriği ve süreç, bu milli birliği ve beraberliği tehlikeye sokmuştur. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yok etmeyi hedefleyen girişimlere karşı yürüttüğümüz mücadeleyi siyasi bir mücadele olarak nitelendirenleri millete ve meslektaşlarımıza havale ediyorum. Hedefimiz, namusumuzla, şerefimizle, alın terimizle kazanarak, avukat olarak bu dünyadan iz bırakıp ayrılmaktır.”

‘ÇAY TOPLAMAYAN YARGI’

İstanbul Barosu adına konuşan eski başkan Ümit Kocasakal ise YSK’nın referandumda hileye, fesada onay vererek suç işlediğini, hukuki sonuçlarının er ya da geç tezahür edeceğini savundu. Şekli meşruiyetten yoksun anayasa değişikliğiyle millete ait egemenliğin tek kişiye devredildiğini öne süren Kocasakal, “Anayasamızın ilk üç maddesi fiili olarak değiştirilmiştir. Türkiye’nin hukuk ve demokrasi saati 200 yıl geriye alınmıştır” dedi. 

Kocasakal, “Özlemimiz, beklentimiz hiç kimseye biat etmeyen, çay toplamayan, cübbesini ilikleyip eğilmeyen, bağımsız ve hukukun onurunu koruyan bir yargıdır” dedi.