Fethullahçı Terör örgütü (FETÖ) ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının merkezi olan Ankara Adliyesi'nde, ByLock listesindeki adını ve telefon numarasını değiştiren katip konuşuluyor. MlT, FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock kullandığını tespit ettiği 129 bin kamu görevlisinin isimlerinin ve cep telefonu IMEI numaralarının bulunduğu listeyi, Aralık 2016'da ilgili başsavcıvekiline iletti. Başsavcıvekilinin 6 yıllık katibi Emre Ş., listeyi açıp inceledi ve ismini gördü. Katip, hemen soyadının birkaç harfinde, TC kimlik numarasının rakamlarında ve telefonunun IMEI numarasında değişiklik yaptı. Katip, değişiklik sonrasında ByLock listesini başsavcıvekiline sundu.

YENİ BAŞSAVCIVEKİLİ FARK ETTİ
5 ay sonra FETÖ soruşturmalarının başına getirilen yeni Başsavcıvekili Ergün Şahin, MIT'ten ByLock listesinin kontrol edilmesini istedi. Kaynaklar, bu listenin yalnızca MlT, savcılık, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığında bulunduğuna işaret etti. MİT, katip Emre Ş.nin bilgilerinde tahrifat olduğunu savcıya bildirdi. Şahin, bunun üzerine listeyi bu kez KOM'a gönderdi. Şahin'e, aynı yanıt geldi. Başsavcıvekili Şahin, hemen katip hakkında gözaltı karan verdi. Şahin, önceki gün de Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanhğı'na listeyi gönderdi ve karşılaştırma talep etti.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Emniyetteki sorgusunda kendisine ait bilgilerde değişiklik yaptığını ancak diğer isimlere dokunmadığını itiraf eden katip Emre Ş., savcılığa sevk edildi, işlemleri devam eden katibin listeyi kopyalayarak FETÖ'ye sızdırmış olması ihtimali de değerlendiriyor. Bu nedenle geniş çaplı soruşturma başlatıldı.