İzmir'de düzenlenen 12. Yargı Teşkilatı Toplantısı'nda konuşan Kahraman, "Zamanaşımıyla sonuçlanan davaların milletimize, insanımıza, konunun taraftarlarına izahı mümkün değildir." açıklamasını yaptı. Çözüm için Adalet Bakanlığı'yla tüm yargı teşkilatının birlikte çalışması gerektiğini söyleyen Ahmet Kahraman, savcılıkların büyük iş yüküyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bu şartlarda nitelikli yargılama yapılabileceğini kimse iddia edemez." dedi.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, tutukluların zamanaşımı adı altında salıverilmesinin izahının mümkün olmadığını söyledi. Haksız tahliyelerin ortadan kalkması için birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Kahraman, "Yargıyla ilgili olsun olmasın, tüm birim ve kurumların bu sorunların aşımında, çözüm üretilmesinde teşkilatımıza ve bizlere destek olmalarını bekliyoruz." dedi.

Adalet Bakanlığı tarafından İzmir'de düzenlenen ve 350 yargı mensubunun katıldığı toplantının açış konuşmasını yapan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, rahatsızlık uyandıran tahliyelere değindi. "Zamanaşımıyla sonuçlanan davaların milletimize, insanımıza, konunun taraftarlarına izahı mümkün değildir." diyen Kahraman, çözüm için şu önerilerde bulundu: "Tek başına bu sorun Adalet Bakanlığı ve bizlerin sorunu değildir. Bakanlığımızın dışında tüm yargı teşkilatı ve diğer organların gayretleri, destekleri bizim için önemlidir. Her çalışmaya önyargıyla yaklaşılması halinde sorunları çözmemiz elbette mümkün değil. Türkiye'de hâlâ yargılama süreleri olması gerekenden uzun. Başta yüksek mahkemelerimiz olmak üzere tüm mahkemelerimiz, cumhuriyet başsavcılıklarımız büyük iş yüküyle karşı karşıya. Bu iş yüküyle nitelikli yargılama yapılabileceğini kimse iddia edemez. Yılların uygulamasının, halkımız nezdinde bıraktığı olumsuz izlenimi ortadan kaldırmak ve insanlarımıza 'bu ülkede adalet var' dedirtmek zorundayız. Bunu ancak güven veren bir adalet sistemiyle gerçekleştirebiliriz." Toplumun tüm kesimlerini çözüme yönelik katkıya davet eden Kahraman, bu katkıya gerçekten ihtiyaç duyduklarını belirtti.

 
ÖMER ORUÇ CİHAN