Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın ölümünden ardındaki sır perdenin aralanması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'ün haberine göre, Keten İnşaat’ın sahiplerinin gözaltına alınmasının ardından gözler iskân alınamayan kaçak inşaatlara çevrildi. Şişli’deki kaçak inşaatlardan biri Zincirlikuyu Mezarlığa arkasındaki 40 katlı bir proje. Kaçak katları olduğu için iskân alınamayan projede sürpriz bir ismin iki dairesinin olduğu ortaya çıktı.

Daireler avukatının üzerine
Daire fiyatlarının 1 milyon ila 5 milyon arasında olduğu projede iki dairesi bulunan kişi ise Zekeriya Öz’den başkası değil. Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan bir gün önce Türkiye’den kaçan Öz’ün gayrimenkulleri avukatının üzerine yaptığı belirlendi. 8 Kasım 2013 tarihinde alındığı görülen iki daire üçüncü şahıslar üzerine devir yapılmak istenmiş.

Belediye personeli fark etti
15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra iki daire avukat Tayfun A. tarafından başka kişilere devir edilmek istenmiş ama belediye personelinin dikkatiyle bunun engellendiği öğrenildi. Devir dilekçesinde Tayfun A.’ın ismini gören belediye personeli durumu birim müdürlerine bildirdi. Devir işlemlerinin usulsüz olduğu gerekçe gösterilerek iki dairenin başka isimlere devredilmesinin önüne geçildi. Tayfun A. 26 Ağustos’ta gözaltına alındıktan sonra mallarına tedbir koyuldu. Bu mallardan biri de bir projede bulunan 37-38 numaralı iki daire.