Balyoz davasında hükmü açıklayan mahkeminin çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırdığı ve haklarında yakalama kararı verdiği sanıklardan 5'i daha cezaevine gönderildi. Merkez Komutanlığı'na teslim olan Tümamiral Atilla Özler, albaylar Cüneyt Sarıkaya, Alpar Karaahmet ve Cahit Serdar Gökgöz askeriyeye ait sivil araçla İstanbul Adalet Saray'ına getirildi. Sanıklardan Yarbay Kürşad Güven Ertaş da öğlen saatlerinde adliyeye kendisi gelerek teslim oldu.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin karşısına çıkan 4 sanığın kimlik tespitleri yapıldı. Başkan Ömer Diken, "Biz bu konuda görüşümüzü bildirdiğimiz için sanıkların beyanlarını almayacağız." dedi. Sanık avukatlarından Kemal Yener Saraçoğlu, "Daha önce hakkında yakalama emri çıkarılan müvekkillerimle ilgili itiraz dilekçesi sunmuştum. Müvekkilim Atilla Özler için de itiraz ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme sanıkları tutukladı. Daha sonra sanık Ertaş, mahkemeye çıktı ve tutuklandı. Sanıklar kararın ardından Hasdal Cezaevi'ne gönderildi.

Mahkeme, sanıklar Atilla Özler, Cahit Serdar Gökgöz, Cüneyt Sarıkaya ve Kürşad Güven Ertaş'ı 'darbeye eksik teşebbüs' suçundan 16 yıl, Alpar Karaahmet'i 13 yıl 4 ay hapisle cezalandırmıştı.

Zeybek oynaması ile gündeme gelmişti

İzmir Valisi Cahit Kıraç 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda resepsiyon verdi. Resepsiyona yerli ve yabancı çok sayıda misafir katıldı. Yerli ve yabancı şarkı ile birlikte Ege yöresi Zeybek oyunları çalınırken NATO Hava Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Atilla Özler müziğin ritmine dayanamayıp oynamaya başladı. Oyuna ile İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı da katıldı. Resepsiyona katılanlar da Özler'in zeybek oyununu uzun süre alkışladı.

Zaman