Valilik önünde düzenlenen törende, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdari Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, yaptığı konuşmada, yeni adli yılının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Adaletin gayesinin hak sahiplerine, bağımsız, tarafsız, adaletli şeklide yargılama yaparak, haklarını geciktirmeksizin zamanında vermek olduğunu vurgulayan Özbakır, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, yargının hızlandırılması için elinden geleni yapmaktadır. Bakanlığımız bina ve personel sorununu hemen hemen çözmüş durumdadır. Kurulumuz ise hakim ve Cumhuriyet savcısı açığını kapatmak için sınavlar açarak, mesleğe kabulü hızlandırmıştır. Birkaç yıl içinde açığın giderilmesiyle, adalet hız kazanacak ve vatandaşlarımız daha kaliteli hizmet alacaktır. "

Törene, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.



AA