KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’de belediyenin ücretsiz olarak düzenlediği fotoğrafçılık kursuna katılarak mesleği öğrenen evli ve 2 çocuk annesi kadın, başarısıyla aranan bebek fotoğrafçıları arasındaki yerini aldı.

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Meltem Akbaş, fotoğraf çekmeye olan ilgisini, gittiği kursla kendi işinin patronu oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK) meslek edindirme kurslarında fotoğrafçılık eğitimi alan Meltem Akbaş, kısa bir süre önce kendi fotoğrafçılık stüdyosunu açarak iş dünyasına adımını attı. Eğitimlerin ardından önce evinde kurduğu stüdyo ile bebek çekimlerine başlayan Akbaş, açtığı yeni çekim yeri ile Karamürsel’in aranılan fotoğrafçıları arasında yerini aldı.

Geçtiğimiz dönem KO-MEK’in fotoğrafçılık branşına kayıt yaptırarak ücretsiz eğitim almaya başlayan Meltem Akbaş, derslere olan ilgisi ve azmi sayesinde kısa sürede fotoğraf çekimi konusunda önemli ilerleme kaydetti. Eğitimler sonrasında sertifikasını almaya hak kazanan Akbaş, yaşadığı Karamürsel’de Ocak ayında kendi stüdyosunu açtı.

Katıldığı kursun hayatında olumlu yönde önemli değişiklikler yaptığını anlatan Meltem Akbaş, “Fotoğraf çekmeyi her zaman çok sevdim. KO-MEK’te fotoğrafçılık branşı olduğunu duyduğumda hemen kaydımı yaptırarak, eğitim almaya başladım. Kurs hocalarımız bizlerle yakından ilgilendi. Dış ve iç çekim tekniklerini uygulamalı olarak gördük. Bu bizler için bir şanstı. Bu sayede meslek öğrendik” dedi.

Stüdyosunu kendi tarzında tasarladığını ve bebek çekimlerine ağırlık verdiğini anlatan Akbaş, “Bugün bebek dış ve iç çekimleri konusunda bir başarımız varsa, bundaki en önemli rol yine KO-MEK’e aittir. Kurslardaki teknik ve pratik derslerimizde bize tüm detaylarıyla bilgi verildi. Sürekli geziler düzenlenerek dış çekim teknikleri anlatıldı. Çektiğimiz her fotoğrafla yakından ilgilenen hocalarımız bizleri sürekli olumlu yönde teşvik ederek, hata payımızı azalttı. KO-MEK sayesinde iş sahibi olan birçok insan var. Ben de onlardan biriyim. İsteyen herkes bunu başarabilir. Yapmanız gereken evde oturmak yerine KO-MEK kurslarına katılmak. Özellikle tüm ev hanımlarını KO-MEK’e katılmaya davet ediyorum” dedi.