İlk defa Milli Takıma seçilen Kick Boksçu Mehmet Fırat (22), inşaatlarda çalışarak aile geçimini sağlarken, diğer taraftan 17 Kasım’da Slovenya’da yapılacak Avrupa Kick Boks Şampiyonasında ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

Elazığlı Milli Kick Boksçu Mehmet Fırat, 17-25 Kasım tarihleri arasında Slovenya’da yapılacak olan Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. 2 kez 57 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Fırat, aldığı başarıların ardından milli takıma seçildi. Genç sporcu inşaatlarda çalışarak harçlığını çıkarıyor ve aile bütçesine katkı sağlıyor. Şuanda Malatya’da inşaatlarda çalışan, Elazığ’da da antrenmanlara katılan genç sporcu Slovenya’dan da şampiyon olarak dönmek istiyor.

Milli Kick Boksçu inşaatlarda çalıştığını ve aynı zamanda Kick Boks yaptığı aktaran Mehmet Fırat, “Hem iş, hem spor beni zorluyor. Ama sporu da bırakmak istemiyorum. Bizim sporumuz bir nevi vatana hizmet gibidir. Yakında yurt dışında da maçlarımız var. Allah gideceğimiz maçta ülkemize en iyi şekilde temsil etmeyi nasip etsin. İstiklal marşımızı okutmayı ve bayrağımızı orada dalgalandırmayı bizlere nasip etsin” dedi.

Türk Milli takımı olarak yaklaşık 50 sporcu ile Slovenya gideceklerini dile getiren Fırat, “Türk Milli takımı olarak Slovenya’da ellimizden gelenin en iyisini yapacağımız. Yakın zamanda Türkiye şampiyonası yapıldı. Orada birinci oldum bu hakkı kazandım. Ben ilk defa milli takıma girdim. Hedefim orada istiklal marşını okutmaktır. Ve daha iyi çalışıp iyi yerlere girmektir” dedi.

10 kez Türkiye şampiyonu olan Yakup Yiğit de ülkemizi temsil edecek

Yine aynı turnuvada Elazığ’ı 94 kiloda 22 yaşındaki Yakup Yiğit de milli takımda temsil edecek. Kick Boks’a 5 yaşında ağabeyinin arkasında koşarak başladığı dile getiren Yiğit, “Ağabeyim bana bu sporu aşıladı. 10. Türkiye Şampiyonluğumu Temmuz ayında Elazığ’da düzenlenen turnuvada kazandım. Her yıl Avrupa şampiyonasında Elazığ’ımızı ve ülkemizi temsil ediyorum. 17-25 Kasım tarihleri arasında Slovenya’da yapılacak şampiyonaya gideceğim. Hedefim orada şampiyon olmak. Allah nasip ederse hem Elazığ’ı hem de ülkemizi iyi bir şekilde temsil etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Alan: “Milli takıma 6 sporcu verdik”

Milli Kick Boks Antrenörü Abdullah Alan ise, “Bu sene biz şeytanın bacağını kırdık. 6 tane milli takıma sporcu verdik. Bunlardan 4 tanesi bizim kulüpten gitti. İnşallah bundan sonra daha fazla derecelerimiz artar. Bizim bir sporcumuz şu an Slovakya’da Avrupa şampiyonasında. Mehmet ve Yakup yaklaşık 10-15 gün sonra Slovenya’da Avrupa şampiyonasına gidecekler. İnşallah oradan güzel derecelerle dönerler. Bizim ve Elazığ’ın gurur olurlar” diye konuştu.