Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan nakış kursunda engeller aşılıyor.

Kursta engelli vatandaşlar hayata tekrar tutunuyor. 2 engelli kendileri için açılan küçük bir atölyede hem eğleniyor, hem de kurslarını başarıyla bitirmek için uğraşıyor. Eğitimci Döndü Aslan, kursların engelli vatandaşlara büyük fayda sağladığını belirtirek, “Bu proje engellilerimize özgüven verdi. İlk geldiklerinde konuşmuyorlardı, şimdi bunları aştılar. Çok mutlular” dedi.

Engelli Fatma Türkmen, açılan kursların devam etmesi gerektiğinin altını çizerken, “Bu kurs bana pasif bir hayattan sosyal bir hayata geçiş dönemi yaşattı. İnsanlarla daha iyi anlaşmayı sağladı. Biz 4 kardeşiz, anne babamız hayatta değil. 2 erkek engelli kardeşim var. Evdeki bütün işleri ben kendim yapmaya çalışıyorum. Bu kurs sayesinde evimize ve kardeşlerime daha faydalı oluyorum. En önemlisi biz de bir şeyler başarıyoruz’ diye konuştu.

Kursun, engelli kursiyerleri topluma bağladığını ifade eden Büyükorhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Engin Bayer, “Engellilerin bu şekilde kurslara katılmaları onları topluma daha da bağladı. Toplumda bir şeyler yapabildiklerini gösterdi. İnsanlar ile kaynaşmayı pekiştirdiler. Kursumuza katılan engelli kardeşlerimiz sabah erkenden kalkıp işe gidiyoruz diyerek heyecanlandıklarını duyuyoruz. Bu kurs gerçekten hayat sevinci verdi kardeşlerimize, bu tür kurslarımızın devamını getirmek istiyoruz” dedi.