Bilindiği üzere Jatomi ülkemizde faaliyet gösteren 40.000 üyesi olan büyük bir fitness salonu iken bir gece ansızın amiyane tabiri ile tası tarağı toplayıp memleketi terketti ve kapanmadan önceki gün dahi üye alımına devam eden şirket birden ortadan kayboluverdi.

Mevcut yasalarımıza göre dolandırıcılık olarak kabul görmeyen bu hal bana göre her ne kadar hukuki olarak dolandırıcılık olarak nitelendirilmese de fiili olarak ben bu faaliyeti dolandırıcılık faaliyeti olarak nitelendiriyorum.

Herneyse gel gelelim bu firmaya yine amiyane tabiri ile ‘’para kaptırmış’’ kişilerin paralarını nasıl alabileceğine yönelik atılabilecek ve benim bizzat attığım ve paramı geri alabildiğim yola. 

İflas masasına başvurma yolu elbette var bu şirketten alacaklı olan herkes için lakin bu yolda alacağa kavuşabilmek için bir dizi prosedür ve bekleme süresinin yanı sıra bir de firmanın yeteri derecede taşınır/taşınmaz malının olması gerekiyor alacaklıların tamamının alacağına kavuşabilmesi için. 
Bu nedenle ben kredi kartı ile bu firmaya ödeme yapmış olan kişilere paralarını nasıl yaklaşık 2 ay içerisinde geri alabileceklerine dair farklı bir yasal yolu denemelerini öneriyorum.

Bilindiği üzere bu fitness salonu genellikle bir yıllık üyelik satarak abone toplayan ve bu ödemeleri de kredi kartı üzerinden alan bir şirketti. Dolayısı ile eğer sizde kredi kartı ile bu firmaya 1 yıl için abone olduysanız izlemeniz gereken yol şu:

Öncelikle firma ile yapmış olduğunuz sözleşmeyi taratın,
 
İkincil olarak ödemeyi yaptığınız banka ile irtibata geçip bu firmaya ödeme yaptığınızı ve fakat firmanın iflas etmesi nedeni ile ödeme karşılığında herhangi bir hizmet alamadığınız belirtin, 

Onların sizden istediği tarz da bir dilekçe ile şubeye başvurun ve sözleşmeyi şubeye yada telefonda görüştüğünüz yetkilinin mail adresine iletin ve bankanızın JATOMİ’nin hesaplarının bulunduğu Yapı Kredi bankası ile irtibata geçerek harcamanızı iptal ettirmesi için bekleyiniz. 

Bu bekleme süresi 1.5 ay ile 2 ay arasında bir zamanınızı alsada nihayetinde harcamayı iptal ettirmiş olmanın ve paranızı ödemiş olduğunuz ayların taksitleri de dahil olmak üzere geri almanın mutluluğuna ve huzruna kavuşun.

Bizzat şahsım kendi Forum İstanbul Jatomi üyeliğim nedeni ile yapmış olduğum ödemeleri bu şekilde geri aldım.

Denenmiş ve başarıya ulaşmış bir yoldur. 

Firmanın mağdur ettiği 40.000 vatandaştan ne kadarına bu yazı ile yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.