Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da bir medikal şirketi sahibini kaçırıp ortağından 100 bin lira fidye istediği iddia edilen 3'ü kardeş 4 kişi yaklaşık 9'ar yıl hapse çarptırıldı. Sanıklar daha önce de medikal şirektinde çalışan 5 kişinin saat, para ve cep telefonlarını gasp etmekten 29'ar yıl hapse mahkum edilmişti.

Devlet Hastanesi karşısına park ettiği otomobilinden malzeme almak isteyen medikal şirketi sahibi Ersin Tüfek (32), 11 Ağustos 2010'da Übeyit Aksu (23) ve kardeşi Ayvaz Aksu (21) tarafından başına silah dayanarak kaçırıldı. Asri Mezarlığa gelindiğinde otomobile Aksu kardeşlerin ablası Dilber Belli (26) ile Hakan Kutlu (37) da bindi. Aksu kardeşler, Tüfek'e, "Ortağın Oğuz Yıldırım Özdağan'ı ara, elimizde olduğunu söyle, bize 100 bin lira getirsin" diyerek ortağına telefon açtırdı. Bu sırada Dilber Belli, elindeki tabancayı Tüfek'e gösterirken; kardeşleri de Tüfek'in cebindeki 200 lirayı gasp edip otomobillerine benzin aldı.

9'AR YIL HAPİS
Fidye istenen ortağın ihbarı üzerine harekete geçen polis, 4 zanlıyı yakalayarak ellerinde rehin tuttukları Ersin Tüfek'i kurtardı. Tutuklanan 4 kişi, yargılandıkları Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen 4 sanık da 'yağma' suçundan 5'er yıl 6'şar ay 20'şer gün, ?hürriyeti tahdit' suçundan ise 3'er yıl 4'er ay olmak üzere toplam 8'er yıl 10'ar ay 20'şer gün hapis cezasına mahkum edildi. Ayvaz Aksu ile Hakan Kutlu'ya ayrıca "ruhsatsız silah bulundurmak" suçundan 10'ar ay hapis cezası daha verildi.

DAHA ÖNCE 29'AR YIL HAPSE ÇARPTIRILMIŞLARDI
Sanıklardan Aksu kardeşler ile Kutlu, aynı mahkemede daha önce bir medikal şirketinde çalışan 5 kişinin saat, para ve cep telefonlarını gasp etmek suçundan 29'ar yıl hapse mahkum edilmişti. Sanıkların ayrıca, medikalci Oğuz Yıldırım Özdoğan'ın 10 bin lirasını gasp etmek suçundan Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaları sürüyor.