Mersin Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde eğitim gören bir grup öğrenci, geçtiğimiz Mart ayında, Çiftlikköy Yerleşkesi’nde Nevruz kutlaması düzenledi. Kutlamalarda çekilen polis kayıtlarını inceleyen savcılık, 107 öğrenci hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet iddiasıyla dava açtı.

1,5 ile 3 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istenen öğrenciler hakkındaki davanın ilk duruşması önceki gün Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Dava 7 Nisan’a ertelendi. Duruşmanın ardından adliye binası önünde bir araya gelen öğrenci velileri ve İHD üyeleri, öğrenciler hakkında dava açılmasını kınadılar.

Nevruzu kutlayan öğrencilerin herhangi bir taşkınlık yapmadığını, trafiği engellemediğini belirten İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi “Öğrenci olmayan, dışardan gelen saldırganların okul içinde öğrenci bıçaklamasına sessiz kalan üniversite yönetiminin, şenlik yapan öğrenciler hakkında dava açılmasına katkı sunmasını kınıyoruz” dedi.

AKP iktidarının, yargı gücünü, toplumsal kesimler üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanmak istediğini vurgulayan Tanrıverdi “Bu haksız, hukuksuz davanın sonuna kadar takipçisi olacağız, öğrencilerimizi yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.



Cumhuriyet