12 Eylül sürecinde ordudan tasfiye edilen askerler, kaybettikleri haklarını geri almak istediklerini belirterek, Şirinevler'deki Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) üyesi eski askerlerden oluşan bir grup, öğlen saatlerinde Şirinevler'deki Bölge İdare Mahkemesi önüne geldi.

Grup adına konuşan ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, "12 Eylül 1980 darbesinde milletimize dayatılan anayasa ile temel hak ve özgürlükler rafa kaldırılarak toplumun tüm kesimlerinin hukuku çiğnendiği gibi, silahlı kuvvetlerde de değiştirilen 125. maddeye istinaden 2 bine yakın personel yargısız infazla tasfiye edilmiştir. 28 Şubat sürecinde de bu kıyım had safhaya ulaşmıştır. Şu anda mahkemelerde yargılanan darbeci, hukuk tanımaz ve yetkisini kötüye kullanan bazı ordu mensupları, kendi menfur emellerine ulaşmak ve silahlı kuvvetler içinde kadrolaşmak için kendilerine engel gördükleri gerçek vatanseverleri tasfiye etmişlerdir. Yaş zedeler, hukuk mücadelesini sürdürmektedir" dedi.

Taleplerinin, ordudan haksız yere düzmece bir şekilde ihraç edildiğini düşündükleri arkadaşlarının kaybettiği hakların iade edilmesi olduğunu belirten Hacımustafaoğulları, "Bu süreçte haklarımızı geri almak için bir talebimiz oldu. Bunun ötesinde bu muameleyi yapan, ordu içerisinde şebekeleşmiş ve şu anda milletimizin üzüntü içerisinde izlediği kadrolara karşı, işkencecilere karşı suç duyurumuz olacaktır. Bizim içimizde de, bu süreçte işkenceye maruz kalan arkadaşlar var. Biz buna sebep olan Silahlı Kuvvetler mensuplarına da dava açacağız, gerekirse Ergenekon davasına da müdahil olacağız. Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'nin mevcut yapısıyla bağımsız karar vereceğine inanmıyoruz. Biz sadece 60 günlük süre içerisinde başvurumuzu yapmak için başvuruda bulunuyoruz. Meclis'ten beklentimiz uyum yasalarının çıkarılması. Bizi olumsuz sonuç verecek mahkemelerle uğraştırmaması" diye konuştu.






İHA