Olay, geçen yıl mayıs ayında meydana geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün Antalya’daki bir yurdunda geçici olarak barınan 14 yaşındaki M.D., kendisini Kepezaltı’ndaki bir eve götüren Ş.Y., A.Ş.’nin tecavüz ettiğini iddia etti. Küçük çocuk, D.A. adlı engelli kişinin de Gazi Mahallesi’ndeki evinde tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayette bulundu. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alınıp çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haklarında ’çocuğun basit cinsel istismarı’ ve ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açılan sanıklardan 63 yaşındaki bir ayağı kesik D.A., kendisinin iktidarsız olduğunu ileri sürdü. "Tekeden süt çıkarmaya çalışılıyor. Ben iktidarsızım" diyen D.A., 117 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Davanın Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmasında, tutuksuz sanık D.A. ile tutuklu 2 sanık hazır bulundu. Sesli görüntülü iletişim sistemiyle Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesiyle bağlantı kuran Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, M.D.’ye cinsel saldırıda bulunulmasıyla ilgili 19 yaşındaki A.M.’nin tanık sıfatıyla ifadesini aldı. A.M., sanıkların hiçbirini tanımadığını söyledi. M.D. ile birlikte Kepezaltı Mahallesi’ndeki bir eve gittiklerini, ancak evlerine gittikleri kişilerin mahkemede gördüğü kişiler olmadığını aktaran A.M., "M.D. ile ben aynı yurtta kalıyordum. Ama mahkemedeki sanıkları tanımıyorum. Bizim gittiğimiz evdeki kişiler mahkemedeki sanıklar değil. Benim gittiğim evde cinsel saldırı olayı da olmadı. Biz 3 kişi yurttan kaçmıştık. Ama yurttan kaçtıktan sonra gittiğimiz evde cinsel saldırı yaşanmadı" dedi. Sanıklar ise M.D.’ye kendilerinin tecavüz etmediğini ileri sürdü.

Duruşma 19 Mart’a ertelendi. M.D.’nin ise başka bir ilde yurda alındığı belirtildi.


Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -