Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe  girişimine ilişkin, 121'i tutuklu 200 şüpheli hakkında Sakarya'da hazırlanan ilk  iddianame, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı, başsavcı vekili ile 5 savcı tarafından  hazırlanan iddianame, 6 bölüm, bin 353 sayfadan oluşuyor.   2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, FETÖ elebaşısı  Fetullah Gülen, örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz ile meslekten ihraç  edilen eski 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur  Coşkun, Kurmay Albay Bahri Gürhan, Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay  İlhan Aysan, Albay Ahmet Üzer, Yüzbaşı Yavuz Soyer, Binbaşı Ali Şahin, Üsteğmen  Kayhan Demir, Yarbay İsmail Öcal ve 149 şüpheli asker hakkında TCK'nın "anayasayı  ihlal" suçunu düzenleyen 309 ile "kasten öldürme" suçunu düzenleyen 81 ve 35.  maddeleri uyarınca 1'er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 185 yıl 6 aydan 319 yıla  kadar hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca, subay, astsubay, erbaş ve erlerden oluşan 41  şüpheli asker hakkında ise çeşitli suçlardan hapis cezaları talep ediliyor. Öte yandan, 50 şüpheli hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya  teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından kovuşturmaya yer  olmadığına karar verildi.  Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da müşteki olarak yer aldığı  iddianamede, valiliğin işgali sırasında yaralanan 19 vatandaş da mağdur olarak  bulunuyor.  Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, önümüzdeki günlerde sanıkların  yargılanmasına başlanacak.

19 KİŞİ YARALANDI

15 Temmuz akşamı Sakarya Valiliği önüne tank eşliğinde gelen askerler,  vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşınca geri çekilmek zorunda kalmış,  askerlerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede yaralananlar olmuş, tank ve  askeri araçlar ile askerlerin silahları vatandaşlarca ele geçirilmişti. Çıkan  olaylarda, 19 vatandaş yaralanmıştı. FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı  Üssü'nde gözaltına alınan örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz, Sincan Batı  Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.