İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 18 sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Ersin Gönenci, Mustafa Dönmez ve İbrahim Özcan ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, Odatv'ye yönelik operasyonun ardından ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de hazır bulundu.

Duruşmada çapraz sorgusuna devam edilen tutuklu sanıklardan Fatma Cengiz, sanıklardan İbrahim Şahin ile Fahri Kepek'i yüz yüze tanıştırmadığını söyleyince üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu, bunun savcılık beyanında olduğunu hatırlattı.

Cengiz de ''O ifadeyi kabul etmiyorum'' dedi.

Haşıloğlu'nun ''S1 yapılanması'' ile ilgili İbrahim Şahin'le yaptığı görüşmeye ilişkin savcılık beyanında bunu tiyatro oyunu için yazdığını söylediğini, ancak dünkü oturumda da S1 ile Türk İntikam Tugayının (TİT) aynı işlevi göreceği yorumunu yaptığını kaydetti.

Cengiz ise kendisiyle görüşen MİT'çilerin TİT'ten söz ettiklerini belirterek, ''Ben Semih Tufan Gülaltay'ın kitabını da okumadım. TİT'in askerin, polisin intikamını aldığını söylediler. 'İbrahim Şahin'e görev verilirse S1 ile de aynı intikamı alacağız' dediler'' diye konuştu.

İbrahim Şahin ile 12 bin adet telefon irtibatı olduğun hatırlatılan Cengiz, bu görüşmelerin hepsinin kendisine ait olmadığını savundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de ''Size ait olan bir telefon cihazı. 'Ahmet ya da Mehmet kullanmış. Bu görüşmeler bana ait, bunlar değil' deyin o zaman'' dedi.

Cengiz de bazıları mesajlardan oluşan bu görüşmelerinin kendisiyle görüşen MİT'çiler tarafından da kullanıldığını söyledi.

AA