ADANA'da, 10 dakika içinde 3 ayrı kişiden tehditle bir paket sigara, 75 kuruşluk kek ve 20 lira para gasp ettiği iddiasıyla yargılanan 31 yaşındaki Ahmet Altun, toplam 10.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 18 Eylül 2012'de, kent merkezinde meydana geldi. İddiaya göre, Ahmet Altun ilk olarak saat 23.40'ta kaldırımda sigara içen 48 yaşındaki Durdu Akkuş'tan önce tek sigara, sonra da bıçak göstererek sigara paketini aldı. Altun, sonra da az ilerdeki durakta bekleyen 24 yaşındaki Yusuf Toklu'nun yanına giderek "Para ver lan" dedi. Toklu'nun "Ne parası?" demesi üzerine "Seni para almadan bırakmam" deyip elini arka cebine attı. Toklu, korkudan cebinden çıkardığı 20 lirayı şüpheliye verdi. 20 lirayı alan şüpheli, "Bu yetmez, hepsini boşalt" dedi. Toklu da para verecekmiş gibi yaparak şüpheliyi itekledikten sonra olay yerinden kaçarak polisi aradı.

75 KURUŞLUK KEK

Şüpheli, saat 23.50'de de aynı semtteki bir pastaneye giderek tezgahtan 75 kuruşluk kek alıp, parasını ödemeden ayrılmak istedi. Pastanede çalışan 50 yaşındaki Halit Olgun, arkasından bağırarak kekin parasını istedi. Şüpheli Altun da "Ben hırsız değilim, seni delik deşik ederim" diye bağırdıktan sonra keki bırakarak uzaklaştı. Yapılan ihbarlar üzerine kısa süre sonra yakalanan Ahmet Altun, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, Ahmet Altun hakkında 'yağma' suçundan toplam 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

KABUL ETMEDİ

Sanık Altun, yargılandığı 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi. Altun, "Müştekilerin hiçbirini tanımam. Ben kek almaya da gitmedim. Üzerimde 458 lira param vardı. Benim bir ihtiyacım yok, neden gasp yapayım. Ayrıca ben hiç ilaç almadım. Ancak alkollü olduğum doğrudur. Ben bardan çıkarken polisler beni aldı" dedi. Müştekilerden Durdu Akkuş, "Ben kaldırımda sigara içerken sigara ve çakmak istedi. Ben de verdim. Sonra da elindeki bıçağı cebine koydu. Bana karşı saldırgan tavır sergilemedi. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

DOĞUM LEKESİNDEN TEŞHİS ETTİ

Yusuf Toklu da, sanığı yüzündeki doğum lekesinden teşhis ettiğini söyledi. Kendisinin otobüs durağında beklerken sanığın gelerek para istediğini anlatan Toklu, "Bana eğilerek 'Para ver' dedi. Ben de ne parası dedim. 'Yüzümdeki lekeyi görüyor musun? Para almadan buradan ayrılmam' dedi. Ben de elini beline atınca korkup 20 lira verdim. 'Bu yetmez. Bütün paranı ver' dedi. Para verecekmiş gibi yaparak kurtulup kaçtım. Sonra da polisi aradım" diye ifade verdi. Pastane çalışanı Halit Olgun da sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Ahmet Altun'u, Yusuf Toklu'nun 20 lirasını gasp ettiği iddiasıyla 10 yıl, 75 kuruşluk kek alıp, tekrar bıraktığı pastane çalışanını tehdit ettiği için de 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer iddialarla ilgili de, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti. Ayrıca, verilen hapis cezasının miktarı göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar verildi.