İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3.celsesi görülen duruşmaya, tutuklu C.M. getirilirken; şikayetçiler Değer Deniz'in kardeşleri Orhan Deniz ile Amaç Deniz ve annesi Ayşe Sevinç Sözer katıldı.

24 BİN 600 KİŞİNİN İMZASINI SUNDU

Şikayetçi Orhan Deniz, en üstten ceza verilmesi ve tahrik hükümlerinin uygulanmaması için internet üzerinden topladıkları 24 bin 600 kişinin imzasını USB aracılığıyla mahkemeye sundu. İmzaların dosyaya dahil edilmesinin ardından tanıkların dinlenmesine geçildi.

"HABERİ DUYUNCA PANİKLEDİ"

Duruşmada tanıklık yapan sanığın ablası Havva E., "Kardeşim eşi ile kavga etmişti. Bana kalmaya geldi. Olay günü de sabah saatlerinde eve geldi. Akşam televizyonu açtığımızda haberlerde Değer Deniz'in öldürüldüğü söyleniyordu. Kardeşim bu sırada panikledi, kekelemeye başladı. Odaya gidip üstünü giyinmeye başladı. Hemen sonrasında polisler gelip kardeşimi aldılar" dedi. Kardeşinin uyuşturucu madde kullandığını söyleyen Havva E., maktülün adını ilk kez haber programında duyduğunu belirtti.

"HIZLA ÜSTÜNÜ DEĞİŞTİRDİ, POLİSLER GELDİ"

Tanık olarak dinlenen C.M'nin eniştesi İsmail G. ise ifadesinde "C.M. ben sabahleyin evden işe gitmek üzereyken geldi. Elinde klarnet kutusu vardı. Bunu Beyoğlu'nda küçük çocuklardan aldığını söyledi. Sonra işe gittim. Akşam eve geldiğimde klarnetin olmadığını gördüm. Sattığını söyledi. Akşam sofraya oturduk. Televizyon izlerken cinayetin haberini izledik. Ben kızıp kendi kendime söylenmeye başladım. Sanık sofradan kalkıp odasına gitti. Hızla üstünü değiştiriyordu. Bu sırada polisler geldi" dedi.

"TECAVÜZLE İLGİM YOK"

C.M. ise mahkemeye yazılı sunduğu ifadesinde, cinayeti işlediğini, ancak tecavüz olayıyla ilgisi olmadığını belirtti. C.M. eve hırsız gibi girmediğini ifade ederek olay yerine ait kamera görüntülerinin tespit edilmesini de talep etti. Mahkeme heyeti, C.M'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, suç tarihinde 18 yaşını doldurmayan C.M.'nin "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapsi, "Mağduru öldürecek şekilde cinsel saldırı" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, "Konutta yağma" suçundan ise 15 yıla kadar hapsi talep edildi. Ancak yaş küçüklüğü nedeniyle 23 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
Özden ATİK / İstanbul, (DHA)