Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tire'de haklarında yargı süreci başlatılan eğitimcilerin iki gün sonra kutlanacak Öğretmenler Günü'nde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla hakim karşısına çıkacağını ifade etti. Eyüp Aksoy, geçen yıl 25 Kasımda KESK'in aldığı karar doğrultusunda greve gittiklerini, kendilerine göre haklı ve meşru olan bu eylem nedeniyle İzmir genelinde bir tek kendi ilçelerinde soruşturma açıldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Ankara'da Tekel işçilerinin direnişine bir ses de Tire'den yükseltelim dedik. Bunun ardından yüze yakın emekli, ev hanımı, çalışan, çalışmayan karakola çağrılarak 'Amacınız neydi?', 'Amacınız hükümete karşı çıkmak mıydı?' sorularına maruz kaldık. Üzerimizdeki baskıları protesto etmek amacıyla bir protesto yürüyüşü daha yaptık.

Bu sefer de, 'neden kaldırımdan yürümediniz?' diye hakkımızda soruşturma açıldı. 2911'e muhalefet etmekten dolayı 35 eğitim emekçisine dava açıldı ve bu dava 24 Kasım günü görülecek. AKP iktidarı da, 'canım öğretmenim, fedakar öğretmenim' diye halkı kandırırken, aslında iddia ettiği gibi 12 Eylül düzenini değiştirmenin tam tersine, ondan beslendiğini ve varlığını büyük ölçüde o dönemin hukuk sistemine borçlu olduğunu, Tire'de yaşanan bu olayla bir kez daha kanıtlamış olacak.''



AA