‘Şantaj ve askeri casusluk’ soruşturması kapsamında Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen belgeler Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor. Gölcük’teki yeni belgeler gerekçe gösterilerek Balyoz soruşturması kapsamında 106’sı muvazzaf 162 kişinin tutuklanmasının ardından, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı 28 Şubat süreciyle ilgili de inceleme başlattı. 28 Şubat incelemesi de Gölcük’te ele geçirilen belgeler doğrultusunda yapılıyor.

Savcı: Soruşturma yok
Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen Batı Çalışma Grubu ile ilgili belgeler incelenerek dosya haline getirildi. İddialara göre, soruşturmayı yürüten Savcı Fikret Seçen incelediği belgeleri dosya haline getirerek Ankara’ya gönderdi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen ise 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturma başlatıldığı yönündeki haberleri yalanladı. İddialar üzerine dün bir açıklama yapan Seçen “28 Şubat ile ilgili soruşturma yok. Gölcük’te çıkan belgelere ilişkin genel inceleme devam ediyor” dedi.

Askeri savcı ifade aldı
Askeri casusluk ve şantaj soruşturması kapsamında 6 Aralık 2010’da Gölcük’te yapılan aramada 28 Şubat sürecine ilişkin belgelerin de ele geçirildiği iddia edilmişti. Belgeler arasında fişlemeler, raporlar ve görüntüler olduğu iddia ediliyor. Öte yandan askeri savcılık da belgelerin donanmaya nasıl girdiğine ilişkin soruşturma çerçevesinde tüm personelin ifadesini aldı. 28 Şubat döneminde İsmail Hakkı Karadayı Genelkurmay Başkanı, Orgeneral Çevik Bir de Genelkurmay 2. Başkanı’ydı. Bir, o dönem Sincan’da tankların yürütülmesiyle ilgili olarak da “Demokrasiye balans ayarı” demişti.(Radikal)