Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ümit Sç ile 3 yaşındaki İ.K'nın babası ve avukatlar katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Sç, suçlamayı kabul etmeyerek, "Çocuğun babası, sakat olduğunu söyleyerek okuldan alıp bana teslim etti. Ben de kız çocuğunu tren istasyonuna bıraktım" dedi.

Kız çocuğunun babası ise sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından sanığa, cinsel istismar suçundan 16 yıl hapis cezası verdi. Suçu şiddet kullanarak işlediği gerekçesiyle cezası yarı oranında artırıldı.

Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ise teşebbüs aşamasında kaldığı için 20 yıla indirildi.

Sanık ayrıca hürriyeti yoksun kılma suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suçu, çocuğa karşı cinsel amaçlı işlediği için 6 yıla çıkarıldı. Sanık S., ilk duruşmada 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gaziantep'te 5 Ocak'ta, babasının çalıştığı okulun bahçesinde oynarken kaybolan 3 yaşındaki İ.K, tren garında yaralı halde bulunmuş, olaydan 2 gün sonra yakalanan Ümit S., cinsel taciz ve kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmıştı.