Geçen cumartesi günü 3 yaşındaki oğlu Mert Eren Kara’nın boğazını keserek öldüren ve kendi boğazını da kesip, intihar girişiminde bulunan 33 yaşındaki Fatih Kara, tedavisinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Kara ifadesinde, "Uyku ilacı içmiştim. Oğlumu mu öldürmüşüm?" diye sordu.

Olay, merkez Melikgazi İlçesi Ahmetgazi Ayhan Bulvarı'ndaki Murat Apartmanı'nda 24 Mayıs tarihinde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Nevşehir'deki
 
Hacı Bektaş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde hizmetli olarak çalışan ve yaklaşık 5 ay önce oturduğu binaya taşınan Fatih Kara, bir süreden bu yana aralarında geçimsizlik bulunan eşi Hürü ile boşanmaya karar verdi. Eşinden oğlu Mert Eren’i alan Fatih Kara, taksiyle oturduğu eve getirdi. Oğlunu kucağına alıp, apartmandan içeri giren Fatih Kara, bir daha evden çıkmadı. Apartman sakinlerinin zemin kata kanlı su akması üzerine şüphelenip polise haber vermesi ile cinayet ortaya çıktı. Apartmana gelen polis, seyyar merdiven ile 1’inci katta bulunan eve balkondan girdi. Polis memurları, evde 3 yaşındaki Mert Eren’in cesedini yatak odasının kapısı önünde buldu. Bilek ve boğazını kesip, yatağa uzandığı tespit edilen Fatih Kara ise, ambulansla götürüldüğü Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk tedavisinin ardından yoğun bakıma alındı. Kara, boşanmaya karar verdikleri eşi ile konuşup oğlunu evine getirdiğini anlatırken, "Kendime zarar verdim ve uyku ilacı aldım. Oğlumu öldürmüş olamam, öldürmüş müyüm? Oğlumu öldürmedim, hatırlamıyorum" dediği belirtildi.

TAVANDAN KAN DAMLIYORDU

Bina girişinde tavandan kan damladığını fark eden komşularının haber vermesi üzerine ortaya çıkan olay sonrasında emniyette ifadesi alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


AJANSLAR