Müslim SARIYAR - Şefik DİNÇ - Gökay USANMAZ - Engin BELLİ / AHT


İstanbul TEM Otoyolu İkitelli Mevkii’nde önceki gün 16.45 sıralarında Fuat Barın’ın kullandığı Bağcılar Yüzyıl-Şahintepesi hattında çalışan 34M5384 plakalı yolcu minibüsü ile Adem Gildan idaresindeki su tankerinin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 13’e yükseldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Macit Dulkadir (38) de dün can verdi.

Kazanın ardından ise “gerçekler” ortaya çıkmaya başladı. Kırmızı ışık ihlali yaparak “katliam” gibi kazaya neden olduğu Büyükşehir Belediyesi trafik kontrol kamerası tarafından tespit edilen minibüsün sürücüsü Fuat Barın’a, 2010’un ilk 9 ayında 39 trafik cezası kesildiği ortaya çıktı. 6 kez “tehlikeli araç kullanmak”, 18 kez de “fazla yolcu almak” suçlarından ceza alan Barın’a diğer 15 ceza ise “yanlış park etmekten” dolayı ceza kesilmiş.

DİĞER SÜRÜCÜ HAPİSTE
2000’de ehliyet aldığı öğrenilen ve kazada kendisi de ağır yaralanan Fuat Barın’ın tedavisi halen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam ediyor. Minibüsün ise Hikmet Yavuz adına kayıtlı olduğu belirlendi. Öte yandan kazada ölenlerin yakınları dün cenazeleri teşhis etmek için erken saatlerde Yenibosna Adli Tıp Kurumu’na akın etti. Kazadan yaralı kurtulan tanker sürücüsü Adem Gildan ise Şişli Etfal Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı Küçükçekmece Adliyesi’nde tutuklandı.