Alınan bilgiye göre, Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Sarıçam mevkisindeki piknik alanında 24 Eylül 2003 tarihinde, Hasan Ak (29), Cennet Kayan (22), Serpil Sertdaş (24) ile çocuklar Çağrı Yalçın ve Buse Kayan'ın öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklu yargılanan Ferhat ve Mehmet Calayır kardeşlerin CMK'nın 102. maddesine dayanarak bulundukları tahliye talebinin Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine, avukatlarının Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesine yaptığı itiraz değerlendirildi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi, itiraz dilekçesi üzerinde yaptığı değerlendirmede, 36 yıl hapis cezası verilen Mehmet Celayır ve 6 yılını hücrede geçirmek üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Ferhat Calayır'ın, olayla ilgili olarak haklarında tek tutuklama müzekkeresi olduğu gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye talebinin reddedilmesine ilişkin kararında, sanıkların 5 ayrı suçtan yargılanmalarını ve tutukluluk sürelerinin her bir suçtan ayrı ayrı dikkate alınması gerektiğini gerekçe göstermişti.

Olay

Sanıklar, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki Sarıçam Piknik Alanı'nda, 24 Eylül 2003 tarihindeki 5 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanmışlardı.

Sanıklardan Perihan Ak'ı kocasını öldürmeye azmettirmekten 24 yıl hapsine karar veren mahkeme, Mehmet Calayır'ın 36 yıl hapis, Ferhat Calayır'ın 6 yılını hücrede geçirmek üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar vermişti. Perihan Ak'ın cezası onanırken, diğer sanıklara ilişkin karar ise Yargıtaya gönderilmeyi bekliyordu.

Bu arada, mahkemenin, farklı suçlardan yargılanarak ceza alan ve ancak cezaları onanmayan 100'e yakın tutuklunun da tahliye taleplerine ilişkin dilekçelerini dosyalarının bulunduğu Yargıtaya gönderdiği öğrenildi.



AA