Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen zanlılardan önce, balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Korgeneraller Vural Avar, M. Yavuz Yalçın'ın tutuklandığı haberi geldi. MHP'den milletvekili seçilen ve ifade için çağrılan emekli Korgeneral Engin Alan ile emekli Korgeneral Kamuran Orhun ve emekli Albay Hakan Cemal Pelit ise serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde ise emekli Orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi için tutuklanma kararı çıktı. Teoman Koman ise ağır sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı.


TUTUKLANANLAR CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklananlar sabah saatlerinde cezaevine götürüldü.

Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce tutuklanan Emekli Orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, tutuklama müzekkerelerinin yazılmasının ardından Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Kılıç, Köksal ve Çörekçi daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait minibüsle Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakılan emekli Orgeneral Teoman Koman da Merkez Komutanlığı'na ait otomobille adliyeden ayrıldı. Koman, gazetecilerin ''Bir şey söyleyecek misiniz?'' sorusuna ''Hayır ne söyleyeyim'' şeklinde cevap verdi.