Edinilen bilgiye göre, Batman, Adana ve Antalya'da 1991-1998 döneminde terör örgütü Hizbullah adına eylem yaptığı gerekçesiyle Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan ve TCK'nin ''terör örgütü üyesi olma'' suçunu kapsayan 314/2. maddesi uyarınca 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Lütfü Sertkaya, CMK'nin 102. maddesi kapsamında salıverildi.
Diyarbakır'daki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılanan ve haklarında karar verildikten sonra dosyaları Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilen terör örgütü PKK üyesi 5 kişi de dosyanın karara bağlanmaması nedeniyle serbest bırakıldı. Böylece, tahliye edilenlerin sayısı 16'a yükseldi.

CMK'nın 102. maddesi uyarınca tahliye edilen sanıklar hakkında verilen ''yurt dışına çıkma yasağı'' ve Denetimli Serbestlik Uygulaması kapsamında her gün en yakın karakola gidip imza atma kararının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği bildirildi. Diyarbakır'da bir süre önce aynı kanun kapsamında, aralarında terör örgütü Hizbullah'ın üst düzey sorumlularının da bulunduğu 10 sanık tahliye edilmişti.



AA