Milli Savunma, Dışişleri, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma,Tarımve Köyişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarındaki bazı görevlere atama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı Askeri Yargıtay Başkanlığı Askeri Yargıtay Başsavcılığı Başsavcı Yardımcısı Hakim Kıdemli Binbaşı Tamer Isır,GenelkurmayBaşkanlığı Askeri Savcılığı Yardımcı Askeri Savcılığına atandı.

Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğüne Büyükelçi, Bakanlık Müşaviri Mehmet Kemal Asya getirildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına, Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Münir Büyüksalih,AnkaraBayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Osman Esengün atanırken, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınan Mersin Bayındırlık ve İskan Müdürü Ahmet Sevencan'ın yerine Nevşehir Bayındırlık ve İskan Müdürü İbrahim Ünver getirildi.

Sağlık Bakanlığı Müşaviri Bilge Aydın ve Süleyman Demirel başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alındı. Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt yeniden atanırken, Denizcilik Müsteşarlığı Yardımcılığına aynı yer Teftiş Kurulu Başkanı Muharrem Zeki Çitçi, Teftiş Kurulu Başkanlığına da aynı yer Müfettişi Fikret Aydın getirildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yalova İl Müdürü Necati Poyraz başka bir göreve atanmak üzere görevinden alınırken, Kırklareli İl Müdürlüğüne, Mardin İl Müdürü Hasan Çebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi 1. Hukuk Müşavirliğine Hamdi Bildirici, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında başmüfettişliklere Müfettiş Muhsin Dere, Abdullah Yaldız, Soner Altaş, Kadir Özdemir, Ersin Özdemir, İbrahim Yağcı ve Tolga Seki atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Selahattin Çimen, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Muhsin Ganioğlu,TürkiyeElektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Onay, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Süleyman Turgut görev sürelerinin tamamlanması nedeniyle yeniden atandı.

Devlet Bakanlığı Gümrük Müsteşarlığı Gümrük Başmüfettişliklerine, Gümrük Müfettişleri Gökhan Terzi, İbrahim Halil Öztürk, Mustafa Gümüş, Muhammet Ali Baylan, Önder Göçmen, Muhammet Kaya, Murat Kahraman, Samet Öztürk, Ahmet Metin, Selim Erincik, Ayhan Işık, Nihat Özay ve Erkan Ertürk, Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğüne, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cömert atanırken, Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına, aynı yer Daire Başkanı Serpil Oğuz ve Anlaşmalar Daire Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Emre Orhan Öztelli, İhracat Genel Müdür Yardımcılığına, aynı yer Daire Başkanı Özgür Volkan Ağar getirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ulusal Hesaplar ve Ekonomik Göstergeler Daire Başkanlığına, TÜİK Uzmanı Meltem Akyıldız, DPT Müsteşarlığı Planlama uzmanlıklarına, Planlama Uzman yardımcıları Ertan Apaydın, Fahrettin Kerim Kadıoğlu, Mehmet Emin Özsan ve Rıza Fikret Yıkmaz atandı.




AA