Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İpek’in yerine Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş’in atandığını açıkladı. 

GÜL: KENDİ İSTEĞİYLE 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül dün Meclis’te basın mensuplarının, “İpek’in görevden alındığı” iddiaları üzerine, “İpek’in kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını” söyledi. İpek’in yerine kimin atanacağı sorusuna Gül, “Resmi Gazete’de yayınlanınca görürsünüz” yanıtını vermekle yetindi. Bozdağ’ın bakanlıktan ayrılması ve yerine Gül’ün gelmesinden sonra Müsteşar değişikliği bir süredir bekleniyordu.

Yargı kulislerinde, İpek’in yerine Müsteşar Yardımcısı Menteş’in getirilebileceği belirtilmişti. Bu konudaki bilgiyi, dün Twitter hesabından Bozdağ açıkladı. Bozdağ, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’na Menteş’in atandığını açıkladı ve kutladı.

1 Ocak 2014’ten beri görev yapan, 62. ve 63. hükümet seçim dönemlerinde Adalet Bakanlığı görevinde bulunan İpek’in Cumhurbaşkanlığı’nda ya da bürokraside üst düzey bir göreve getirilebileceği belirtiliyor. 

KENAN İPEK KİMDİR?
5 Ekim 1959 tarihinde Rize'de doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Rize Pazarköy İlkokulu, İstanbul Oruçgazi Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okuyan İpek, bu okuldan 1982 yılında mezun oldu.
1983 yılında İstanbul Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek, sırasıyla Antalya, Mardin/Savur, Bolu/Seben, Antalya/Elmalı Cumhuriyet Savcılığı; Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Dairesi Başkanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevlerinde bulundu.

ADALET BAKANLIĞI DA YAPTI
1 Ocak 2014 tarihinden 6 mart 2015 Müsteşarlık görevini yürütmüştür.
62. ve 63. Cumhuriyet Hükümetinde Adalet Bakanlığı görevini yürütmüştür.
25 Kasım 2015 tarihinden itibaren Müsteşarlık görevini yürütmektedir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Sorumlu Olduğu Birimler:

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği 
Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı 
İş Yurtları Kurumu Üst Kurulu Başkanlığı 
Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı 
Eğitim Kurulu Başkanlığı 
Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu 
Uygulamayı Takip ve Koordinasyon Kurulu 
İnsan Hakları Üst Kurulu 
Asılsız Soykırım İddiaları ile Mücadele Koordinasyon Kurulu 
Yüksek İdari Kurulu 
Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu 
Terörle Mücadele Üst Kurulu 
Başbakanlık Kriz Yönetim Kurulu 
Yeniden Yapılanma Kurulu Başkanlığı 
Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri Danışma Kurulu Başkanlığı
UYAP Koordinasyon Kurulu Başkanlığı

Ankara’da flaş karar Görevden alındı

SELAHADDİN MENTEŞ KİMDİR?

3 Ekim 1970 tarihinde Malatya’ da doğdu. ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Sivrice İlköğretim Okulu, Sivrice Ortaokulu ve Sivrice Lisesinde tamamladı.1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 1994 yılında mezun oldu.

1995 yılı Eylül ayında Elazığ Adli Yargı Hâkim Adayı olarak kamu görevine başladı. Stajını bitirdikten sonra 1998 yılında Denizli Buldan hâkimi olarak atandı. Buldan da ki görevinden sonra Eskişehir-Han, Adıyaman-Gölbaşı hâkimi olarak görev yaptı. Bu görevleri sırasında Kadastro Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemelerinde çalıştı.

2006 yılında Diyarbakır’da CMK 250 maddeyle yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde üye hâkim olarak görev yaptı.

2010 yılında Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini 2012 Haziran ayına kadar yürüttü.2012 Yaz Kararnamesi ile Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

2013 yılında Mazeret Kararnamesi ile Ankara Adliyesine atandı.2014 Şubat ayı itibari ile Müsteşar Yardımcısı olarak atanmıştır. Son olarak 16 Mayıs 2017 tarihinde Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığına atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.