Akit gazetesinin kanalı olan Akit TV, 10 Kasım'ı ve Atatürk'ü 'Zulüm 1938'de son buldu' altyazısıyla ekranlarına taşıdı. Akit TV, bu yayınının ardından sosyal medyada tepkileri üzerine çekmişti. RTÜK, yayınların uzmanlar tarafından titizlikle takip edildiğini ve ihlallerle ilgili raporların üst kurula sunulacağını bildirilmişti. Konuyla ilgi Adana Barosu olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayet dilekçesinde ; 10 Kasım 2015 günü Akit Tv’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapılan yayın sırasında  “zulüm 1938’de son buldu altyazı başlığının altında  Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü” ifadesi kullanılmış ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün bir zulmün sona ermesi olarak ifade edildiğine vurgu yaptı.
 
“İNFİALE NEDEN OLMUŞTUR”

Adana Barosu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hare Arabacı Özdemir, yaptığı açıklamada, “Yine haber içeriğinde özetle “… Resmiyette öyle kabul edilen kurucu cumhurbaşkanı, zulüm 10 Kasım 1938’de son buldu,İngilizlerin dahi yapamadığını yapmış ve bunda başarılı olmuştur.1000 yıllık tarihimiz O’nun sayesinde bir gecede yok olup gitmiştir.Bunu Moğollar bile başaramazdı.Müslüman kıyafetlerini ortadan kaldırmak, Fransızların Maraş’ta yaptığı gibi peçeye el uzatmak olmazdı.Karşına bir Sütçü İmam dikilirdi.O Yüzden bunu kıyafet devrimi ile yaptı.Bunu Anadolu’yu işgal eden Fransız dahi yapamazdı.Getirdiği demokrasi Amerika’nın Irak’a getirdiğinden daha tesirliydi. İnananlara yapılan her zulüm onun adına, onun kutsiyeti namına yapılacaktı. Ve şimdi bizler böylesi bir durumda ne diyelim ki? Rahmetle anamıyoruz seni paşam, anamıyoruz!…” ifadelerini kullanarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret  edilmiştir.Yapılan yayındaki sözler ve kullanılan manşet ülke genelinde tepkilerin artmasına neden olmuş ve kamuda infiale neden olmuştur” dedi.
Av. Özdemir, görüldüğü üzere anılan beyanların 5816 sayılı Kanun uyarınca suç olduğunu ifade ederek, “ 5816 sayılı kanunun 3. Maddesine göre ayrıca Cumhuriyet savcılıklarınca res’en işlem yapılması gerekir.Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ülke genelinde rahmetle anılırken adı geçen Tv Kanalı aynı dakikalarda kin kusmuş, nefret söylemleri ile haksız gerçeklikten uzak beyan ve iftiralarla halkı yanıltmaya, Atatürk’e karşı cephe oluşturmaya, dini duyguları sömürme yoluyla ve kamu vicdanını rahatsız edecek düzeyde haber ve yayın yapılmıştır. Adı geçen tv kanalının bu haberi 5816 sayılı kanun kapsamında suç olmasının yanı sıra , basın yayın yoluyla yapılmış olması ve sonuçlarının kamu üzerindeki etkisi bakımından Türk Ceza Kanununun Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik (m. 216/1), Halkın Bir Kesimi Aşağılama (m. 216/2), Kanunlara Uymamaya Tahrik(m.217), Şapka ve Türk Harfleri Hakkındaki Kanunlara Muhalefet (m. 222) maddeleri uyarınca da suçtur” şeklinde konuştu.
 
“KAMU DAVASI AÇILMALI”
Adana Barosu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hare Arabacı Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:
“Şüphelilerin tespiti ile haklarında 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanunun 1 ve 2. Maddeleri ile TCK Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik (m. 216/1), Halkın Bir Kesimi Aşağılama (m. 216/2), Kanunlara Uymamaya Tahrik(m.217), Şapka ve Türk Harfleri Hakkındaki Kanunlara Muhalefet (m. 222) maddeleri uyarınca kamu davası açılmasını talep ettik” 

>> ANKARA BAROSU’NDAN AKİT TV’YE SUÇ DUYURUSU