Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, Yüreğir ilçesi Yamaçlı Mahallesi 650. Sokak'ta, 10 Haziran'da, Olcay Bayakı'nın (37) ölümü, dört kişinin de yaralanmasına neden olan tutuklu sanıklar Hakan Özdaş (26), Ramazan Memiş (26) ve Abdulkadir Elmas (30) hazır bulundu.
 
Daha önceki duruşmada tabancayla ateş ettiğini itiraf ederek, ''Bize saldırdılar. Bir el silah sesi duydum. Ben de bunun üzerine paniğe kapılıp arabanın torpido gözünde bulunan sanık Ramazan Memiş'e ait tabancayı alıp rastgele ateş ettim. Tanımadığımız bir insanın ölmesini istemezdim. Çok üzgünüz ve pişmanız'' diyen Hakan Özdaş, öldürme olayının tüfekle ''bitişik atıştan'' kaynaklandığının belirlenmesi üzerine suçlamayı kabul etmedi.
 
Özdaş savunmasında, işlemediği bir suçtan yargılandığını belirterek, beraatını istedi. Diğer sanıklar Ramazan Memiş ve Abdulkadir Elmas da cinayetle ilgilerinin olmadığını söyledi.
 
Sanıklardan Elmas'ın avukatı Sefa Çobandağ ise cinayetin tüfekle, bitişik atış sonucu işlendiğini belirterek, hareket halindeki bir araçtan bitişik ateş yapılmasının imkansız olduğunu, sanıkların olay yerinden geçtikleri için suçun üzerlerine atılmaya çalışıldığını iddia etti.
 
Sanık Hakan Özdaş, daha önceki ifadesinde, diğer tutuklu sanıklarla bira alarak gece geç saatlere kadar içtiklerini söylemişti. Eve gitmek için bulundukları yerden ayrıldıktan kısa süre sonra sanık Abdulkadir Elmas'ın, birlikte kebapçıya gitmeyi teklif ettiğini anlatan Özdaş, ''Yamaçlı'da sabaha kadar açık olan bir kebapçı vardı ve oraya doğru otomobille gidiyorduk. Mahallede giderken bir grupla karşılaştık. Yanlarından geçerken otomobile tekmeyle vurdular'' demişti.
 
Sanık Özdaş, arabayı durdurduklarında bazı kişilerin kendilerini darp ettiğini öne sürerek, şunları söylemişti:
 
''Bu kişilerin elinden kurtularak hemen oradan uzaklaştık. Kısa bir süre sonra neden bizi darp ettiklerini sormak amacıyla bu kişilerin bulunduğu yere tekrar gittik. Bize saldıran kişiler daha önce gürültü yapan motosikletlilerle de kavga etmişler. Yanlarına vardığımızda bize aniden saldırdılar. Bu sırada arkadan bir el silah sesi geldi. Ben de bunun üzerine paniğe kapılıp arabanın torpido gözünde bulunan sanık Ramazan Memiş'e ait tabancayı alıp rastgele ateş ettim. Tanımadığımız bir insanın ölmesini istemezdim. Çok üzgünüz ve pişmanız.''
 
Diğer sanıklar Ramazan Memiş ve Abdulkadir Elmas da olayın sanık Hakan Özdaş'ın anlattığı gibi meydana geldiğini, kendilerinde bir tabanca bulunduğunu, öldürmek ve yaralamak amacıyla hareket etmediklerini öne sürmüşlerdi.
 
Mahkeme heyeti ''haklarında müebbet hapis cezası'' istenen zanlıları önce müebbet hapse mahkum etti. Tahrik altında cinayeti işlediklerinden ve duruşmadaki iyi hallerinden dolayı Özdaş ile Memiş'in cezaları 21'er yıl 2'şer ay 20'şer güne, Elmas'ın cezası ise 19 yıl 11 aya düşürüldü.


AA