Liseli Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin davaya bugün devam ediliyor. Adliyeye gelerek Karabulut Ailesi'ne destek veren bir grup kadın, "Cezaevlerindeki çok sayıda tutuklu sağlıksız koşullarda ölümcül hastalıklara yakalanırken, Cem nasıl kilo alıyor" diye sordu.

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cem Garipoğlu, duruşma için erken saatlerde Bakırköy Adliyesi'ne getirildi. Katil zanlısı Garipoğlu arka kapıdan içeriye alınırken, başı gövdesinden ayrılarak öldürülen Münevver Karabulut'un ailesi de adliyede hazır bulundu. Baba Süreyya Karabulut, "Adli Tıp'tan gelecek rapor bizim için önemli. Davada sonra açıklama yapacağız" dedi.

AKLİ DENGESİ YERİNDE
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Münevver Karabulut cinayeti davasında Adli Tıp Kurumu raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor doğrultusunda Cem Garipoğlu, akıl sağlığı yerinde
olduğu için 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Garipoğlu'na verilen cezaya ise herhangi bir indirim uygulanmayacak. Duruşma 11 Şubat 2011 tarihine ertelenirken, çıkışta konuşan Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezzan Epözdemir, "Bu raporun böyle olacağını biliyorduk zaten. Akıl sağlığının tam, cezai ehliyetinin tam olduğuna ilişkin karar geldi. Bundan sonraki duruşmalarda bu çelişki ortadan kaldırılmış oldu.

Cem'in ifadesini alan psikolog duruşmada "Son derece soğukkanlı. Cinayetin öncesini ve sonrasını anlatabiliyor" dedi. Taksi şoförü de, Cem'in çok rahat olduğunu ve espriler yaptığını ifade ederek, "Hiç cinayet işlemiş birine benzemiyordu" diye konuştu. Cezai ehliyetinin olması bizim için çok önemliydi. Cem'in anne ve babası, bundan sonraki duruşmalara katılmak istemediklerini söyledi. Mahkeme talebi kabul etmedi" dedi.

Süreyya Karabulut ise, "Bu dava bizden çıktı. Artık kamuoyunun davası. Sabırla bekliyoruz, beklemekten başka da çaremiz yok. Suçlulardan sadece biri içeride. Diğer suçluların hepsi dışarıda" diye konuştu. Anne Nagehan Karabulut da, davanın bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Kendilerine "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" adı veren bir grup kadın da, aileye destek vermek için adliye önünde toplandı. Anne Nagehan Karabulut, destek veren kadınlara teşekkür etti. Grup tarafından yapılan açıklamada, "Münevver için yine adliye önündeyiz. Münevver'in katilleri adilce yargılanana kadar mücadelemiz devam edecek. Münevver'in bir önceki duruşmasında da buradaydık. Münevver'in davasına dahil olduk. Sonuna kadar da takipçisi olacağız. Meclisteki milletvekilleriyle görüştük.
Söz aldık. Kadın cinayetleri durdurulana kadar mücadelemiz devam edecek. Hapishanelerde 100 bini aşkın tutuklu varken, bunlar sağlıksız konuşlarda ölümcül hastalıklara yakalanırken Cem Garipoğlu nasıl oluyor da kilo alıyor" denildi.

İŞTE O RAPOR
Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı Başkan Prof. Dr. Hamdi Tutkun, Adli Tıp Uzmanı Uzman Doktor Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Uzmanı Uzman Doktor H. Mehmet Akın, Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Prof. Dr. Seyfettin Uludağ, Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Doç. Dr. Osman Abalı ve Çocuk Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Emir tarafından hazırlanan raporda, sanık Cem Garipoğlu'nun olay tarihinde cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildi.

CEM'DE HERHANGİ BİR AKIL HASTALIĞI SAPTANMADI
Raporda, sanık Cem Garipoğlu'nun cezai ehliyetini etkileyen bir akıl hastalığı veya akıl zayıflığı bulunup bulunmadığı yönünde 16 Nisan 2010'da muayene yapıldığı belirtildi. Raporda, "Ceza sorumluluğuna müesssir ve kişide şuur ve hareket serbestliği ile olayları kavrayıp onlardan sağlıklı sonuçlara varabilme yeteneğini ortadan kaldıracak, azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve ya zeka geriliği saptanmadı. Dava dosyasının tetkikinde sanığın suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arıza içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadı. Bu duruma göre Cem Garipoğlu'nun olay tarihinde işlenen suça karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu yönünde alınan karar oy birliğiyle mütalaa olunur" ifadesine yer verildi.



CİHAN