İcra Müdürlüklerinin, Ulus'taki toptancı haline taşınmasından sonra  İş Mahkemeleri ve Ticaret Mahkemeleri de Çukurambar'a taşındı. Parçalara ayrılan ve içi boşaltılan adliyede şimdi de sıranın Aile Mahkemeleri'ne geldiği konuşuluyor... Karşı Gazete'nin aldığı duyumlara göre  Aile Mahkemeleri'nin yeni mekanı Bağlum olabilir...

İÇİ BOŞ DİYEREK, AVM Mİ YAPACAKLAR?

Adliye'yi felç eden ve avukatların çalışmasını zorlaştıran "parça parça taşınma" kararının altında ise rant kaygısı olduğu öne sürülüyor...

Adliye kulislerinde, Sıhhıye'deki tarihi binanın merkezi bir yerde olması nedeniyle AVM ( alışveriş merkezi) yapılacağı bu nedenle boşaltılarak, işlevsizleştirilmeye çalışıldığı konuşuluyor.

İŞ VE TİCARET MAHKEMELERİNİ, SUCUK LOKANTALI OTEL BİNASINA TAŞIDILAR...

11 Ocak'ta fiilen faaliyete geçen  Çukurambar'daki adliye ek binasında görev yapmaya çalışan İş  ve Ticaret Mahkemeleri  ise fiziki olarak tıkanma noktasında...

KENDİ BİNASINI BIRAKTI, 600 BİN TL'YE KİRAYA ÇIKTI...

-Binaya aylık 600 bin TL kira ödendiği söyleniyor...

-Asansörler kapasiteyi kaldırmıyor... Örneğin 9. kattan zemine inip, dışarı çıkmak  10 dakika sürüyor...

MAHKEME VAR, DOSYA MASRAFI YATIRACAK VEZNESİ YOK!

-Eğer İş ve Ticaret Mahkemeleri'ndeki herhangi bir dosyaya masraf avansı yatırmak gerekirse (henüz mahkeme vezneleri bu binada faaliyete geçmediği için) UYAP'tan yatırma işlemi yapamayanların Balgat'tan Sıhhiye'ye gitmesi gerekiyor.

ADLİYE'DE SUCUK LOKANTASI VAR, GÜVENLİK YOK!

-Bina otel olarak yapıldığı için ön kısmında geniş bir giriş kapısı var, ancak burası lokanta olarak işletiliyor. Bu nedenle tüm girişler yandaki küçük bir kapıdan yapılıyor ve en önemlisi bu kapıdan girişlerde x-rayler çalışmıyor, elini kolunu sallayan herkes rahatlıkla giriş-çıkış yapabiliyor.

HAKİMLERLE, LOKANTA  MÜŞTERİLERİ AYNI OTOPARKI KULLANIYOR

- Binanın otoparkı yok, mevcut olan küçük bir  açık alana ise sadece hakimler park edebiliyor, alan onların araçlarına da yetmiyor. Ayrıca hakimler bu sınırlı alanı bina girişinde hizmet veren lokanta müşterileri ile paylaşmak zorunda.

-Ankara Barosu'nun servis aracının yanaşabileceği bir alan bile yok, binanın önü adeta pazar yeri havasında...

-13 katlı binanın alt katlarında da otopark yok... Çünkü adliye olarak değil otel amacıyla inşa edilen binanını otopark katları iptal edilip arşiv, banka, ptt vs olarak kullanıma ayrılmış.

-Koridorlarda klima çalışmıyor, sadece duruşma salonları, kalemler ve hakim odalarında klima çalışıyor.

ADLİYE BİNASI, ADLİYELİK OLDU!

Taşınmayla ilgili idari tasarrufun yürütmesinin durdurulması ve iptali için Ankara Barosunca açılan davada Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin 11.11.2015 tarih ve 2015/2066 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulması istemi reddedildi ancak  iptal davası  hala devam ediyor.


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr