İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheliler ile sanıkların birbirlerini tanıdıkları, yaklaşık 5 yıl önce köylerindeki kavga nedeniyle aralarında husumet olan bu kişilerin birbirlerine karşı da zaman zaman suç işledikleri belirtildi.
 
Tarafların, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesinde başka bir suç nedeniyle görülen davanın duruşmasına katılmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldikleri ifade edilen iddianamede, sanıkların önceden plan yaparak, yoğun güvenlik önlemleri olmasına rağmen bina içine tespit edilemeyen bir yöntemle bıçak ve sopaları soktukları kaydedildi.
 
Tarafların birbirleriyle olan husumetlerini kan davasına dönüştürdükleri anlatılan iddianamede, sanıkların, duruşmanın yapıldığı mahkeme salonu önünde mağdurlara saldırdığı, bıçak, sopa ve elleriyle darp etmeye başladıkları vurgulandı.
 
İddianamede, binadaki güvenlik kameralarınca da kayda alınan kavgayı ayırmak için kolluk ve özel güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği, ancak sanıkların eylemlerini sürdürdükleri, bu nedenle sanıkların öldürme kastıyla hareket ettiklerinin kabul edilmesi gerektiği belirtildi.
 
Sanıkların, mağdurların yaşamsal bölgelerine bıçak ve sopalarla vurdukları, zamanında yapılan tıbbi müdahale ile mağdurların hayatta kalabildikleri ifade edilen iddianamede, 6 mağdurun hayati tehlike geçirecek şekilde basit tıbbi müdahale ile iyileşmeyecek şekilde kesici ve delici aletlerle yaralandıkları kaydedildi.
 
-Öldürme kastı-

Sanıkların işlenen suç öncesinde aralarında görev bölümü yaptıkları, adliyenin yanında tam teşekküllü hastaneler olması nedeniyle olayda ölümün yaşanmadığı belirtilen iddianamede, sanıkların öldürme kastıyla hareket ettikleri öne sürüldü.
 
İddianamede, 24 sanığın 12 müştekiye yönelik 7'şer kez uygulanmak üzere ''tasarlayarak, töre saikiyle kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek'' ve 5'er kez uygulanmak üzere ''kasten yaralamaya teşebbüs etmek'' suçlarından 139 ile 217'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları istendi.
 
Sanıkların yargılanmalarına, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde başlanacak.



AA