Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından hazırlanan “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıktan sonra siyasetin, YÖK’ün ve yargının hedefi haline gelen akademisyenler, kendilerini  , "Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" sözleriyle tehdit eden Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarını ve sivil can kayıplarını eleştiren “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bir bildiriye imza atan 1128 akademisyen, geçtiğimiz hafta gündemin ilk sorusuna oturmuş, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümet yetkililerinin ağır eleştiri ve suçlamalarıyla karşılaşmıştı. YÖK ve bazı üniversitelerin idari soruşturma başlattığı akademisyenler hakkında savcılıklar da harekete geçmiş, Kocaeli, Bolu, Erzurum gibi kentlerde evlerinden gözaltına alınan akademisyenler olmuştu.

Akademisyenlerin bildirisine karşı kendisine ait internet sitesinde bir ‘karşı bildiri’ yayınlayan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker ise imzacıları açıkça ölümle tehdit etmişti.

Akademisyenler, “Sözde aydınlar çanlar ilk önce sizin için çalacak” başlıklı bildiride "Oluk oluk kan akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" gibi ifadeler kullanan Peker hakkında bugün topluca suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adliyesi’ne gelerek suç duyurusu dilekçelerini bizzat veren akademisyenler, Peker için “Hakaret, tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” fiilleriyle ilgili işlem yapılmasını talep etti.