Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede yurdun müdürü Cumali Genç ve yurdun bağlı olduğu Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Keleş, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş ve Ramazan Dede ile yurt çalışanı Mahmut Deniz hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 85/2. maddesi uyarınca “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet verme” suçundan üç ila 15 yıl arasında hapis cezası istendi. Bu sanıkların tümü tutuklu bulunuyor.

İddianamede ayrıca Aladağ Kaymakamlığı adına binayı 2013, 2015 ve 2016 yıllarında denetleyerek “Yangına karşı gerekli tedbirler alınmıştır” şeklinde rapora imza atan, elektrik ve yangın tesisatı uygun olmamasına rağmen gerekli denetimi yapmayan Ramazan Arı, Bayram Aydın, Davut Gökceli ve Cihan Ünal’ın tali kusurlu olduğu belirtildi. Ancak bu kişilere dava açılmadı. Aynı şekilde, yurda kullanım izni veren, kullanım esnasında etkili ve yeterli denetim ile olumsuzlukları sonlandırmayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin tali kusurlu olduğu kaydedildi. Bu kişilere ilişkin ne tür bir işlemde bulunulacağı iddianamede belirtilmedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Toroslar Dağıtım Anonim Şirketi ile yurtta kaçak çalışan sekiz kadına yönelik suçlamanın aynı kapsama girdiği fakat bilirkişi raporlarında kusur atfedilmediği için haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Faciadan yaralı kurtulan sekiz çocuğunun ailesi şikayetten vazgeçti. Bu çocuklar yönünden şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

İsmail SAYMAZ / Hürriyet