AA

KAYSERİ - Kayseri Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, bazı dernek üyeleri ile Bölge İdare Mahkemesi önünde yaptığı basın açıklamasında, sunucu Mehmet Ali Erbil'in Alevilere hakaret eden sözler sarf ettiğini belirtti.

Bu tür olayların devam etmesinin önüne geçilmesi ve tek tek dava açmak yerine olayların sorumlusu olarak Başbakanlık hakkında dava açılması istemiyle suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Akpınar, şunları söyledi:

''Mehmet Ali Erbil'in hakaretlerinin benzeri daha önce de yaşanmıştı. Bundan sonra da bu tür olayların yaşanmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Ülkede, herkesin inançları, sosyal ve etnik hakları başbakanlığın güvencesi altında olmalıdır. Bu nedenle tek tek dava açmak yerine gerekli tedbirleri almadığı için yaşananların sorumlusu olarak Başbakanlık hakkında dava açıyoruz.

Bu olayların sorumlusu Başbakan'dır, Milli Eğitim Bakanı, Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı ve İçişleri Bakanı'dır. Bu nedenle dava dilekçemizi Danıştay Başkanlığı’na iletilmek üzere nöbetçi İdare Mahkemesi’ne sunacağız.''

Dava dilekçesinde de, devlet politikası olarak Alevi toplumuna manevi işkence ve mahrumiyet uygulandığını savunan Akpınar, Mehmet Ali Erbil'in ifade ettiği saldırgan cümlelerin de devlet içerisinde vatandaşlara uygulanan çalışmaların bir ürünü olduğunu ileri sürdü.

Suç duyurusu sonucunda maddi bir beklenti içinde olmadıklarını da ifade eden Akpınar, Alevi toplumunun önderleri olarak 12 İmam'ı sembolize etmesi için 12 kuruşluk manevi tazminat isteminde bulunduklarını kaydetti.

Akpınar, basın açıklamasının ardından, Başbakanlık hakkındaki suç duyurusunu içeren dilekçesini Danıştaya iletilmek üzere nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı’na sundu.