Tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan'ın kasten yaralama sonucu öldürme suçundan 13 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında indirim yapılarak, 10 yıl 10 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verilirken, tutuklu sanık Yalçın Akbulut'un kasten yaralama sonucu öldürme suçundan 12 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında indirim yapılarak 10 yıl hapis cezası ile cezalandırılıp tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'in kasten yaralama sonucu adam öldürmeden ayrı ayrı 8 yıl hapis cezasına, 1/6 oranında indirim yapılarak ayrı ayrı 6 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, tutuklu bulundukları süre göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar veren mahkeme, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in beraatine; Ebubekir Harlar'ın ise 3 yıl 4 ay süre ile hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. 

Duruşmayı takip edenler arasında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, Çorum Milletvekili Tufan Köse ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, Kayseri CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ve Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman yer aldı.

8 SANIK YARGILANDI

19 yaşındaki Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında 3 Haziran 2013 gecesi sivil ve polis kişilerce sokakta dövülmüştü. 38 gün komada kalan 19 yaşındaki Korkmaz, 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetmişti. Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin davada biri polis 5 tutuklu ve 3 tutuksuz polis olmak üzere toplam 8 sanık yargılandı.

21 Ocak 2015’teki sekizinci duruşmada açıklanan karara göre, mahkeme cezaları ‘kasten yaralayarak ölüme sebebiyet vermek’ suçundan verdi. Tutuksuz polis sanıklardan Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin'in ayrı ayrı beraatlerine, tutuksuz polis Yalçın Akbulut'un 12 yıl hapis ceza ile cezalandırılmasına, indirim ile 10 yıl hapis cezasına ve tutuklanmasına, tutuklu sanıklar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever hakkında ayrı ayrı 8 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarına, bu cezaya 1/6 oranında indirim yapılarak 6 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine ve tutukluluklarının devamına, tutuklu sanık Ebubekir Harlar'ın 8 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, eylemi yardım derecesinde kaldığından indirim ile 3 yıl 4 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına, tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi. Yargıtay 1. Ceza Mahkemesi, 4 Şubat 2016’da yerel mahkemenin kararını usül yönünden bozdu.