"Anayasa Mahkemesi'nde incelenmekte olan bir davaya katılma isteminizi içeren dilekçenizle ilgili olarak işlem yapılmasına olanak bulunmamaktadır." denilerek başvurusu geri çevrilen Arslan, konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı. Bugün 'acil koduyla' faks çekerek AİHM'e başvuran Arslan, yürütmenin durdurulmasını istedi.

Adil yargılanma olmayacağının belli ve açık olduğunu dile getiren Arslan, en sıradan yerel mahkemede bile açık yargılama varken Anayasa Mahkemesi'nin kapalı olmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. "Nasıl AİHM'de açık yargılama oluyorsa, Öcalan davasında olduysa, Meclis'te anayasa tartışmaları yapıldıysa bunun da böyle olması lazım." diyen Arslan, en azından davanın izlenebilmesinin gerektiğini ifade etti. Bunun olmaması halinde hukuka güvenin sarsılacağının altını çizen Arslan, otorite kabul edilecek AİHM'den, Venedik Komisyonu'ndan bilirkişi raporu istenmesi yönünde dilekçeler verdiğini vurguladı.

AİHM'e "Ben bu duruşmaya girmek istiyorum, muhtemelen almayacaklar. Bana yardımcı olun ve bundan sonrasını da takip edin." diye yazdığını dile getiren Arslan, nasıl bir sonuç çıkacağını bilmediğini kaydetti. Anayasa değişikliğine evet ya da hayırı halkın vermesi gerektiğini dile getiren Arslan, adil yargılama istediklerini belirtti.

Öte yandan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik'in de reddi hakim başvurusu kabul edilmedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç başta olmak üzere bazı üyeler hakkında "görevi kötüye kullanma, suç işlemeye teşvik, suça iştirak ve anayasal düzeni yıkma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Çevik, kendisinin reddi hakim talebinde bulunmaya yetkisi olmadığı gerekçesiyle dilekçesinin kabul edilmediğini söyledi. (CİHAN)