İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmada ifadesi alınan emekli Albay Sedat Özüer, meslek hayatı boyunca hukuka bağlı kaldığını söyledi.

2006 ve 2008 yılları arasında 1. Bilgi Destek Şubesinde müdür olarak görev yaptığını belirten Özüer, 2009 yılında Kıbrıs'a gittikten sonra 2011'de emekli olduğunu kaydetti.
Özüer, ''www.pkkgercegi.net'' adlı internet sitesini yasalar çerçevesinde, açık kaynaklar kullanarak ve mevzuat ile MGK kararlarına da uyularak işlettiklerini ifade ederek, ''Andıcın hukuka aykırı belge olduğunu düşünmemiştim. Andıcın yasal dayanağı olduğundan paraf attım. Andıcın hukuki bir belge olduğu tarafımdan değerlendirilmiştir'' dedi.

İfadesini tamamlamasının ardından çapraz sorgusuna geçilen Özüer, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, siteye konulacak yayınlara kimin karar verdiğine ilişkin sorusuna, kararların Bilgi Destek Daire Başkanlığınca verildiği cevabını verdi.

Savcı Pekgüzel'in, ''Parafe ettiğiniz Andıç belgesinin ekinde, Türkçe ve yabancı dil yayın yapan siteler diye iki ayrı liste var. Bunları incelediniz mi?'' şeklindeki sorusuna da Özüer, ekleri, konularıyla alakalı olmadığı için kontrol etmediği cevabını verdi.

''Fişi çekeceksiniz emri''

Özüer, kapattıkları sitelerin sadece erişimlerini engellediklerini belirterek, ''Kendi içimizde görev alanımızla ilgili olarak yine bu siteleri faal tutuyorduk. Sitelerin kapatılması emrini de Bilgi Destek Daire Başkan Vekili Mustafa Bakıcı verdi. Bakıcı, 19 Haziran 2009 tarihinde 'Fişi çekeceksiniz' şeklinde emir verdi. Biz de fişi çektik'' şeklinde konuştu.

''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' belgesinin 12 Haziran 2009 tarihinde basında yer aldığının daireye gittiğinde kendisine söylendiğini belirten Özüer, konu ile alakalı olarak önce yorum yapması için Dursun Çiçek'i beklediklerini söyledi.

Daha sonra da emekli Albay Dursun Çiçek, Şirin Ünal ve Albay İlker Ziya Göktaş ile birlikte eski Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın makamına gittiklerini belirten Özüer, ''Şirin Ünal paşam ile Dursun Çiçek albayım Iğsız paşanın makamına girdi. Biz de geri döndük'' dedi.

Özüer, söz konusu belgenin basında yer aldığı 12 Haziran 2009 tarihinde dairede bilgisayarların tamamen kapatılması ve kullanılmaması konusunda emir verildiğini belirterek, askeri savcılığın olaya el koyduğunu ve Dursun Çiçek'in şubesinden 14 bilgisayarı götürdüklerini kaydetti.

Belgelerin imha işlemlerinin tutanak altına alındığını dile getiren Özüer, ''Akşam bu işlemin yapılması daire başkan vekilinin tez canlılığından oldu. Gündüz yapılmasını önerdik ama dinlemedi'' şeklinde konuştu.



AA